Célkeresztben a félmaratoni ob

Tizedik alkalommal diadalmaskodott Koszár Zsolt a szentgotthárdi Csata futáson, ami abszolút rekord a verseny történetében.

A Szentgotthárdi Csata Emlékfutást már tizenhetedik alkalommal tartották meg a közelmúltban, ahol a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club sportolója, Koszár Zsolt is rajthoz állt. S ha már ott volt, akkor meg is nyerte a 9.5 kilométeres viadalt. A VEDAC kiválósága 31:31 perccel utasította maga mögé a mezőnyt. Ráadásul Koós Hutás László tanítványa zsinórban tizedik alkalommal nyert a versenyen, amely az erőpróba történetében abszolút csúcsot jelent.

- Elég kemény ez a 9.5 kilométeres táv, mert van benne egy 1500 méteres szakasz, ahol 100 méteres szintkülönbséget kell legyőzni. Nagyon örülök az újabb sikeremnek, számomra ez különösen fontos verseny, hiszen innen származom - magyarázta a hosszútávfutó.

Koszár Zsolt elmondta, már javában a szeptember 8-i félmaratoni országos bajnokságra készül, ahol tavaly egyéniben bronzérmet szerzett, míg klubtársaival, Fonyó Sándorral és Kovács Tamással csapatban aranyérmet érdemeltek ki.

- Szeretnénk hasonlóan eredményesen szerepelni. Négy hetünk maradt a felkészülésre. Most úgy érzem, kisebb holtponton vagyok, de a korábbi évek tapasztalataiból tudom, hogy gyorsan túl leszek rajta, és ilyenkor a formám is javulni szokott – mondta el.

Az idény persze ezzel még nem ér véget a VEDAC futójának, mert szeptember 22-én a szombathelyi tíz kilométeres országos bajnokságon is próbál jól teljesíteni. Tavaly sérülés miatt nem tudott ezen a megméretésen rajthoz állni, de az idén, ha egészségi problémák nem hátráltatják, akkor a dobogót tűzné ki maga elé.