„Az összes ellenfél komoly játékerőt képvisel”

Beszélgetés vezetőedzőnkkel, Mérész Csabával, illetve játékosainkkal, Füzi Róberttel és Völgyi Marcellel a hétvégi, hazai rendezésű II. HOYA - Yuniku Felkészülési Tornáról.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, idén immár második alkalommal rendezzük meg a HOYA-Yuniku Felkészülési Tornánkat, amelynek szeptember 6-7-én a veszprémi Vetési Albert Gimnázium sportcsarnoka biztosít majd otthont.

A vendéglátó HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapata mellett az MTK Elite Basket, a Budapesti Honvéd SE, illetve a TF Budapest gárdája lép majd parkettre a kétnapos összecsapáson. Mindezek kapcsán, Mérész Csaba vezetőedzőt, centerünket, Völgyi Marcellt és bedobónkat, Füzi Róbertet, kerestük meg, hogy osszák meg gondolataikat velünk.


Mérész Csaba

–  Nívós ellenfelekkel kell majd szembenéznetek a hétvégi tornán, mit vársz a csapattól?

Mérész Csaba, vezetőedző: – Csöppet sem számít az eredmény, gyakorlásként fogjuk majd fel a torna minden pillanatát. Próbáljuk felgyorsítani a játékunkat, s minél kevesebb hibát véteni, de ami a legfontosabb: összeszoktatni a társaságot.

Völgyi Marcell, center: – Ha minden jól megy, a pénteki lesz az első mérkőzés, amelyen már az összes, sérüléséből visszatérő játékosunk bevethető állapotban lesz. Természetesen minőségi szereplést várok, ugyanis egyre csak közeledik a bajnoki rajt, pazar formába kell lendülnünk.

Füzi Róbert, bedobó: – Mindenképpen színvonalas összecsapásokat várok, hiszen egytől egyig az összes ellenfél komoly játékerőt képvisel. Nem mellesleg: a TF Budapest gárdája az elmúlt idényben az „A” csoportban szerepelt. Bátran ígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a győzelemért, hogy szombaton döntőt játszhassunk a saját szervezésű tornánkon.


Völgyi Marcell

–  Milyen formában vagy/vagytok? Jól halad a felkészülés?

M.Cs.: – Természetesen érzem a srácokon a fáradtságot, de ami még szembetűnőbb az az, hogy akarnak teljesíteni. Bízom benne, hogy a hétvégére mindenki bevethető állapotban lesz, ugyanis szeretném majd forgatni a csapatot, hogy meccsszituációban is kiismerhessék egymást a játékosok.

V.M.: – Kissé fáradtan, mint mindenki más, ugyanis kemények a feladatok, amelyeket elvégzünk. Azonban mindezekre kétségkívül szükségünk is van, hiszen csak így nyújthatunk majd maximális formát a szezonrajton, illetve a hétvégi összecsapásokon.

F.R.: – Egy hónap már eltelt az alapozásból, egyre jobb fizikai állapotban érzem magam a kemény kondi-, futó- és termi edzéseknek köszönhetően. Bár a finomhangolás még hátravan a bajnoki rajt előtt, de abszolút úgy érzem, megfelelő állapotba kerültem ahhoz, hogy mindent meg tudjak tenni a csapatért, illetve a közös a sikerért a hétvégén.


Füzi Róbert

–  Plusz motivációt jelent-e az, hogy a torna hazai rendezésű lesz?

M.Cs.: – Nincs jelentősége, hogy idegenben vagy otthon játszunk, hiszen a cél mindig ugyanaz: minél kevesebb hibát véteni, s győzni!

V.M.: – Abszolút plusz motivációt jelent! Szeretnénk a taktikai elemek gyakorlása mellett megmutatni a közönségnek azt, hogy érdemes lesz kilátogatni a bajnokság mérkőzéseire az idei évadban is.

F.R.: – Természetesen mindig plusz motivációt és erőt jelent a hazai közönség jelenléte. Reméljük, a szurkolóink kiváncsiak lesznek a csapatra és kilátogatnak majd a csarnokba. Ennek megfelelően szeretnénk látványos és sikeres kosárlabdát játszani, hogy megköszönjük a támogató jelenlétüket.

A torna programja:
 
Szeptember 6., péntek
17.00: TF Budapest - Budapesti Honvéd SE
19:00: HOYA-Pannon Egyetem Veszprém – MTK Elite Basket
 
Szeptember 7., szombat
16.00: Mérkőzés a 3. helyért
18.00: Döntő