Hazai pályán kezdi a bajnokságot a Hoya Veszprém

A több mint egy hónapos alapos felkészülési időszak lezárta után, pénteken este 18.00 órakor hazai pályán, a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában kezdi meg az idei szereplését a Hoya-Pannon Egyetem Veszprém az NB I/B Piros csoportjában. Az első fordulóban az ellenfelünk nem más, mint a budapesti MAFC csapata lesz.

A fővárosi gárda Magyarország harmadik legeredményesebb férfi kosárlabda egyesülete 7 bajnoki címével, 24 bajnoki ezüstérmével, 10 bajnoki bronzérmével, valamint 5 kupagyőzelmével. Alakulata a tavalyi idényben az alapszakaszban másodikként, míg a rájátszásban harmadikként zárt.

A mögöttünk hagyott évben az alapszakaszban előbb vendég környezetben 85-80 arányban, utóbb hazai pályán pedig 98-90-re diadalmaskodtunk játékosunk, Kovács Ádám excsapata ellen. Veszprémi részről mindkét találkozó legeredményesebb kosarasa Madár András volt.

Játékosmozgásukat szemügyre véve a pestiek négy búcsúzó játékos mellett négy érkezővel is számolhattak. Garamvölgyi Ákos Oroszlányba, Nagy Krisztián az UTE alakulatához, Lakosa Zsolt Nagykőrösre távozott. Eric Washington új klubcsapatáról nincs információnk.

Igazolásaik tekintetében jól munkálkodtak, ugyanis immár egy légiós mellett két élvonalbeli kosarassal is rendelkeznek. Tóth Péter Székesfehérvárról, Harazin Tamás Kaposvárról, Barta Ákos a Vasasból, Ryan Richmond pedig külföldről tette át székhelyét Budapestre.

Vezetőedzőnk, Mérész Csaba minden játékosára számíthat az idénynyitón: Völgyi Marcell is felépült sérüléséből. Bajnoki ezüstérmes, Hepp Kupa-címvédő gárdánk soraiban az újdonsült csapatkapitány Medve Máté, Czirbus József, Füzi Róbert, illetve Mucza Tamás először lép majd pályára a bajnokságban.