Szezonzáró dobóverseny adománygyűjtéssel

Népes mezőny részvételével, október 12-én, szombaton rendezik a VEDAC Dobóakadémia Évadzáró Dobóversenyét.

Az idei év utolsó dobóversenyén vesznek részt a VEDAC Dobóakadémia atlétái, ami hagyományosan a saját rendezésű Évadzáró Dobóverseny.

Múlt szombaton, Székesfehérváron, az ARAK dobóversenyén három egyéni csúcs is született, Wagner Kírának (3 kg, 47.22), Csatári Dominikának (3 kg, 56.79) és Gombás Petrának (4 kg, 57,86) is sikerült megjavítani legjobbját. Gombás Petrának ráadásul már csak 14 cm hiányzik a jövő évi junior világbajnokság 58 méteres kiküldetési szintjéhez, amit akár a szezonzáró versenyen teljesíthet.

Természetesen több egyéni csúcs várható most szombaton, melyre összesen 261 nevezés érkezett, az ország különböző tájairól és Szlovákiából. A legnagyobb létszámban a VEDAC Dobóakadémia és a szombathelyi Németh Pál Dobóakadémia vesz részt. Veszprémben zárja az évadot a VEDAC testvéregyesülete, a Pápai AC is.


Gombás Petra

Az évadzáró dobóverseny fontos esemény a dobók számára, hiszen a szezon zárásaként a dobóatlétika ünnepének számít. Az elmúlt években a verseny teljes klubszintű eseménnyé bővült, a dobók meghívták a futó és ügyességi szakág sportolóit, edzőit, szülőket és szimpatizánsokat, akik a verseny megtekintése mellett pörköltfőzésben, batyus buliban vehetnek részt.

Immár az is hagyomány, hogy a szervezők gyűjtést rendeznek a veszprémi Állatvédő Egyesület javára, aki szeretne segíteni tárgyi adománnyal, október 14-ig viheti be a VEDAC-hoz: kutya és macskaeledelt, kölyök cica tápot, kölyök kutya tápot, tisztítószereket, törölközőket, pokrócokat.

Az adománygyűjtés motorja a VEDAC háromszoros olimpikon, magyar csúcstartó kalapácsvetője, aki a jótékonykodás mellett dobókörbe is áll szombaton, szeretné idei legjobbját megdönteni.