Nem sikerült tovább őrizni a veretlenséget

A Hoya-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata 105:87-re kikapott a Nyíregyháza otthonában a férfi kosárlabda NB I/B Piros csoportjában.

Kevesebb mint tíz másodpercre volt szüksége a hazai a gárdának ahhoz, hogy begyűjtse első kétpontosát a találkozón. Rá egy percre Kovács Ádám parádés labdaszerzése után egyben megszerezte a HOYA első pontjait is. Dancsecs triplája, majd büntetőit követően az ötödik percben immár héttel vezetett a vendéglátó (11:4).

Szobi hármasa hidegzuhanyként érte mienket, akik kissé álmosan csaptak bele a mérkőzésbe. Kovács után azonban Körtélyesi is feljebb kapcsolt egy fokozatot: hirtelenjében egyre csökkentettük hátrányunkat. Körtélyesi és Füzi pontváltása után pedig már néggyel vezetett együttesünk (8. perc: 18:22). Az első játékrész hajrájában azonban mégis a cápák bizonyultak jobbaknak (10. perc: 30:29).

A második negyed fej-fej melletti játékot ígért. Madár labdaszerzése, majd Czirbus kétpontosa után már csak kettővel vezettek a szabolcsiak (15. perc: 36:34). Czirbus kihagyott büntetőit követően a légiós Hopps keze nem remegett meg, Madár viszont egy triplával szépített (17. perc: 46:39). Czirbus végül kipontozódott, így a szünetre nem sikerült ledolgoznunk hétpontos hátrányunkat (20. perc: 52:45).

Füzi nyitotta meg a második félidőt egy kétpontossal. A negyed feléhez közeledve ugyanakkor Körtélyesi is kipontozódott. Medve két tripláját, valamint büntetőjét követően viszont kiegyenlítettünk (25. perc: 59:59). Szabó hármasa után pedig az előny már nálunk volt (28. perc: 65:66). A légiós Hobbs azonban visszaszerezte a cápáknak a vezetést a harmadik negyed végére (30. perc: 72:70)

Az utolsó játékrészben Völgyi Marcit is elvesztettük. Ezzel szemben Hobbs hátán cipelte csapatát: öt perccel a találkozó vége előtt 11 pontos előnye volt a Nyíregyházának. Az utolsó minutumokban pedig már mi sem hittünk benne, hogy nyerhetünk, így végül 105:87-re alulmaradtunk a vendéglátó HÜBNER ellen.

Mérkőzéstükör
Mérész Csaba vezetőedző: 
– Először is gratulálok a Nyíregyháza csapatának, amely a mai napon maximálisan rászolgált a győzelemre. Volt lehetőségünk a saját javunkra fordítani a mérkőzést, de nem sikerült élnünk vele. Ehelyett mindhárom centerünket elveszítettük, ezáltal pedig nem találtuk a továbbiakban a mérkőzés ritmusát. A munka azonban nem áll meg, lelkiismeretesen tesszük a dolgunkat a továbbiakban is.
Völgyi Marcell center: – Le kell vonnunk a következtetéseket. Igaz, egyelőre még csak októberben járunk, van időnk még fejlődni és dolgozni egyaránt. Viszont ha a lehetőségünk megvan rá, akkor nem adhatjuk ki a kezeink közül a győzelmünket!

HÜBNER-Nyíregyháza BS – HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 105:87 (30:29, 22:16, 20:25, 33:17)
Nyíregyháza, Continental Aréna, 200 néző. Vezette: Tőzsér, Lengyel, Sörlei.
Veszprém: Völgyi 4, Medve 16/9, Madár 11/9, Kovács Á. 14/3, Mucza 5. Cserék: Füzi 6, Czirbus 2, Szabó P. 14/6. Edzőik: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs.
Nyíregyháza: Szobi 8/6, Bus 8/3, Tóth G. 18, Dancsecs 15/9, Bozsó 15/9. Cserék: Hobbs 39/12, Sitku 2, Mokánszki, Czinger. Edzőik: Siska János, Boris Majlkovic.