Gólzáporos veszprémi győzelem

Remek játékkal nyert a címvédő Telekom Veszprém a Csurgó ellen a férfi kézilabda NB I keddi játéknapján.


Képgaléria a cikk végén

A Telekom Veszprém a Csurgói KK együttesét fogadta Veszprém Arénában. A játékot a vendégek kezdték, azonban Székely védése után Lauge szerzett gólt. Két gyors veszprémi gól után a Csurgó időt kért az 5. percben 3-0-nál. Blagotinsek és Yahia is betalált és könnyedén lépett el 5 góllal a hazai alakulat. A 10. percre már nagy előnyt teremtett a Veszprém, ugyanis 8-1 volt az állás. A vendégek nagy nehézségek árán tudtak csak a kapuba találni, 15 perc alatt csak 3 gólt szereztek. Moraes érkezett a pályára és szerzett szép gólt rögtön. A hazai gárda szép akciók után talált be szinte minden támadás után. Székely védését követően Gajic hibázott büntetőt (21. perc 14-5). Nenadic elhibázta a lövést üres kapura, de Strlek már nem, így meglett a közte 10 a 26. percben (17-7). Egy nagy Székely védéssel zárult a félidő (19-8).

IMG_8152

A második félidő Gajic hétméteres góljával indult, majd szélről is betalált. Székely hetest is hárított, Blagotinsek pedig bal kézzel lőtt a hálóba. A Veszprém főként szélről volt eredményes, a Csurgó pedig középen próbálkozott, kevés sikerrel. Kettős emberelőnyben sem tudtak gólt szerezni a vendégek, viszont Strlek ekkor is gólt szerzett. Székely tartotta jó formáját és a játékrész közepére 15 gól volt a különbség (28-13). Tíz perccel a vége előtt Borozan szerezte a 30. hazai gólt. A hazai védekezés és támadójáték ezen a meccsen remekül működött. Folyamatosan nőtt a különbség a csapatok között, ami a végére 16 gól lett.

IMG_8110

Mérkőzéstükör
David Davis: Nagyon tiszteltük a Csurgót, hiszen egy igazán jó csapat. A lehető legjobb tudásunk szerint készültünk erre a mérkőzésre és főleg a védekezésre koncentráltunk. Ma nagyon jól játszottunk és elégedett vagyok a játékosaimmal.
Rogerio Moraes: Boldogok vagyunk, jól felkészültünk, nagy tisztelettel fogadtuk a Csurgót. Jó játékosaik vannak, sok sikert kívánok nekik. Jó volt a védekezésünk és Székely a kapuban. Az első félidőben megnyertük a mérkőzést és a második félidőben tartottuk a jó játékunkat.
Baranyai Norbert: Ízelítőt kaptunk az európai top kézilabdából. Sajnos nem tudtuk felvenni a versenyt. Abban bíztunk, hogy egy szorosabb mérkőzést tudunk játszani, azonban nagyon jól védekezett a Veszprém. A mi védekezésünk teljesen átjárható volt és sok helyzetünk kimaradt.
Pallag Péter: Gratulálok a Veszprémnek, a játék minden elemében jobbak voltak, megérdemelt a sikerük. Akkor lőttek gólt, amikor akartak. Két rossz meccsen vagyunk túl. Most kell megmutatni a karakterünket, mert fontos meccsek jönnek és javítanunk kell.

Telekom Veszprém – Csurgói KK 36:20 (19:8)
Telekom Veszprém: Sterbik, Székely – Yahia 3, Moraes 4, Tönnesen, Gajic 7 (3), Marguc 2, Lauge 2, Strlek 9, Terzic, Blagotinsek 3, Nenadic 3, Mahé, Borozan 3
Csurgói KK: Pallag, Zaponsek – Vasic 3 (1), Bazsó, Toskic, Tormás, Leimeter 1, Cehte 1, Potocnik, Oslak 2, Vasvári, Kerkovits, Hadziomerovic 4, Kovacevic 3, Astrashapkin 5 (2), Nagy 1
Hétméteresek: 4/3 ill. 4/3
Kiállítások:  4 perc ill. 8 perc

Képgaléria