Háromgólos előnyben a Balatonfüred

A Balatonfüred házigazdaként 30-27-re legyőzte a spanyol Ademar León együttesét a férfi kézilabda EHF Kupa selejtezőjének harmadik fordulójában, a párharc vasárnapi, első mérkőzésén.

A hazaiak keretéből hiányzott a csapat legtapasztaltabb játékosa, a térdsérüléssel bajlódó Fazekas Nándor.

A meccs első és második gólját az előzetesen esélyesebbnek tartott spanyol csapat szerezte, ezt követően viszont egy 5-0-s sorozattal fordított a Füred. A folytatásban a magyar együttes összeszedett játékkal őrizte előnyét, jó csapatmunkával és hatékony védekezéssel a 20. percben már négy találattal vezetett, és ebből kettőt sikerült megtartania a szünetig.


Fotó: archív

A magyar együttes lendülete a második félidőben sem tört meg, többször is támadhatott az ötgólos vezetésért, és végül három találattal győzte le a spanyol élvonal jelenlegi második helyezettjét.

A mezőny legeredményesebb játékosa a spanyol David Fernández Alonso volt nyolc góllal, a fürediek közül Petar Topic hétszer volt eredményes.

A visszavágót jövő szombaton rendezik. A párharc győztese bejut a második számú európai kupasorozat 16 csapatos csoportkörébe.

Férfi EHF Kupa, selejtező, 3. forduló, 1. mérkőzés:
Balatonfüredi KSE-Abanca Ademar León (spanyol) 30-27 (15-13)