Győztes meccsen, góllal mutatkozott be Paczkowski

Góllal mutatkozott be a Telekom Veszprém csapatában a lengyel Pawel Paczkowski a szerb Metaloplastika Sabac elleni győztes hazai meccsen a férfi kézilabda SEHA Liga alapszakaszának keddi játéknapján.


Képgaléria a cikk végén

A Telekom Veszprém a szerb Metaloplastika együttesét fogadta Seha Liga mérkőzésen. A vendégek vezették az első támadást, mégis Blagotinsek talált be kontrából, amit Borozan növelt a következő támadásban. Székely szép védésekkel kezdett, a Veszprém pedig könnyen növelte előnyét, főként átlövésekkel (7. perc 6-2). A vendégek mestere kénytelen volt időt kérni 10 perc játék után. Yahia és Borozan szórták a gólokat a meccs első negyedében, Blagotinsek pedig kétszer is bevette az üres kaput (17. perc 12-6). Davis cserélt a belső posztokon és beállóban, ahol egyre több labda találta meg Nilssont. A felépülő Paczkowski is pályára lépett és óriási gólt ragasztott a vendég kapuba. Már az első félidőben elérte a 20 gólt a Veszprém Yahia találatával és a szünetre is nagy előnnyel vonulhatott.

IMG_9920

A második félidő elején új emberek találtak be úgy, mint Gajic és Moraes. Borozan kapott kétperces büntetést, de ez sem zavarta meg a hazai gárdát a gólszerzésben. Olykor a szerb fiatalok is szép akciók után találtak be. A 40. percben 7 gólosra olvadt a hazai előny (28-21). Gajic nagy kedvvel játszott és elérte 600. gólját Veszprém mezben. Székely bravúrja kellett ahhoz, hogy ne tudjon 5 gólra zárkózni a Metaloplastika. Davis több variációt is kipróbált mind támadásban, mind védekezésben és Nilsson találata volt a 30. hazai gól (48. perc 30-23). Marguc büntetőt hibázott, de a vendégek nem tudtak közelebb jönni. A második félidőben sem a védekezések domináltak, sok volt a gól és a hétméteres mindkét oldalon. Nilsson a mai napon is megállíthatatlan volt a maga 6 góljával. A második félidőt ugyan megnyerték a szerb fiatalok, de a Veszprém győzelem így sem forgott veszélyben.

IMG_9892

Mérkőzéstükör
David Davis: Nagyon sok meccsünk van, és a játékosok feje már a hétvégi Kielce elleni meccsen jár. Elégedett vagyok a győzelemmel, viszont jobban is védekezhettünk volna. A 29 kapott gól az sok. Összességében rendben volt a mai. Szeretném megköszönni a kilátogató szurkolóknak. Remélem, hogy a hétvégén többen lesznek. Megtiszteltetés, hogy egy olyan kézilabda ikon mellett ülhetek, mint Veselin Vukovic, akit fiatal koromban még láttam játszani a Barcelonában. Jó látni, hogy a nagy kézilabda család még mindig megvan.
Gasper Marguc: Nem ez volt a legjobb meccsünk, de boldogok vagyunk a győzelem miatt. Végig kontrolláltuk a meccset. A fejekben a következő Kielce elleni mérkőzés járt a második félidőben. Remélem, minél több szurkoló támogat majd minket szombaton, nagyon fontos számunkra a két pont megszerzése.
Veselin Vukovic: A Veszprém Európa egyik legjobb csapata, és esélyes a Final4-ra a SEHA Ligában és a Bajnokok Ligájában egyaránt. Gratulálok nekik a fair és jó mérkőzéshez. Egy ilyen fiatal együttesnek, mint a Metaloplastika, ez egy jó lehetőség a minőségi játékpercek megszerzéséhez, és hogy fejlődni tudjanak.
Igor Cagalj: Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez. Nagyszerű csapat, nagy célokkal. Az elején nem voltunk erősek sem támadásban, sem védekezésben. Viszont amikor azt csináltuk, amit az edzőnk kért, akkor egyenlő partnerei tudtunk lenni az ellenfelünknek.

Telekom Veszprém - Metaloplastika Sabac 36:29 (22:14)
Telekom Veszprém: Székely – Manaskov 2 (1), Yahia 6, Moraes 1, Gajic 6 (1), Nilsson 6, Paczkowski 1, Marguc 4 (2), Lauge, Terzic, Blagotinsek 3, Nenadic 1, Mackovsek 3, Borozan 3
Metaloplastika Sabac: Bomastar, Jandric – Dodic 2, Pisaric 3, Babic 2, Dosen, Cagalj 2, Dukic 1, Maticic 3 (1), Todorovic, Gojkovic 2, Petrovic 1, Milic 7, Kljajic 3 (2), Trkulja, Babic 3.
Hétméteresek: 5/4 ill. 4/3
Kiállítások:  8 perc ill. 10 perc

Képgaléria