A címvédő otthonában nyert a Veszprém

A Telekom Veszprém 38-29-re nyert vasárnap a címvédő északmacedón Vardar Szkopje vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában.

A Telekom Veszprém Szkopjéban vendégeskedett a VELUX EHF Bajnokok Ligája utolsó 2019-es fordulójában. A mérkőzés veszprémi góllal indult, és bár Atman egyenlített, ez után már a vendégek domináltak és a nyolcadik percben 2:6 állt az eredményjelzőn. Az „Építők” magabiztos játékot mutattak mind védekezésben, mint támadásban, és tetemes, 2:9-es előnyre tettek szert. A Veszprém könnyedén szerzett gólt, és 7:13-ra vezetett a félidő közepén. A 17. percben Manuel Strlek egyből pirosat kapott a Shiskarevvel szembeni szabálytalanságáért. Nenadic kiválóan játszott, 19 perc alatt hét gólt is szerzett. A mérkőzés elején kialakult nagyobb különbség kicsit elfogyott a félidő hajrájára, de végül pár szkopjei hibának köszönhetően maradt a hét gól, és a csapatok 15:22-es Veszprém vezetéssel vonulhattak az öltözőbe.


Fotó: Vörös Dávid

A második félidő Vardar góllal kezdődött, de a veszprémi előny nem olvadt szinte semmit. A 35. percben Nenadic megszerezte 10. gólját. A Vardar három kapust is benevezett a mai mérkőzésre, amelyek közül főleg a 19 éves Vasil Gogov nyújtott jó teljesítményt. A 44. percben kilencgólosra nőtt a különbség, és 20:29-re vezetett a Veszprém, de volt már közte tíz is. A Vardar hitehagyottan játszott, sem elől, sem hátul nem jött össze nekik semmi. A Veszprém velük ellentétben szinte minden támadásból gól szerzett. Összességében szép támadójátékkal győzött a Veszprém a sérülésektől tizedelt Vardar ellen 29:38-ra.

Mérkőzéstükör
David Davis: Nagyon örülök, hogy sikerült legyőzni itt a Vardart. Mindenki jól fókuszált volt a mai találkozón. A csoportunk nagyon szoros, és egy győzelemmel feljebb lehet menni a tabellán, de egy vereséggel akár kettőt is hátra léphettünk volna. Elégedett vagyok a győzelemmel, és hogy jól zártuk a 2019-es Bajnokok Ligája etapot. Meglátjuk mi lesz februárban.
Petar Nenadic: Az a csapat, amelyik nyerni tud itt, lenyűgözően kell játsszon, és mi szerintem ma így is teljesítettünk. Nem lehetek felhőtlenül boldog a csapattársam sérülése miatt, de reménykedem, hogy nem súlyos a dolog. Előttünk áll még a szezon második fele, és minden lehetséges. Mindig jó érzés ebben az arénában pályára lépni, ilyen szurkolótábor előtt.
Eduard Koksharov: Nem szeretnék túl hosszan beszélni, csak gratulálni a Veszprémnek a győzelemhez, és a fair mérkőzéshez. Nagyon sok sérültünk van, akiknek a visszatérésére még várni kell az idény második feléig. Ha ők visszatérnek, akkor úgy tudunk majd harcolni, ahogyan eddig is.
Vasil Gogol: Gratulálok a Veszprémnek. Jól kezdték a találkozót, és egy olyan előnyt építettek fel maguknak, amely után csak szaladni tudtunk a mérkőzés folyamán. Azt gondolom, hogy ha a sérültek visszatérnek a folytatásra, akkor sokkal jobb eredményekre leszünk képesek.

HC Vardar - Telekom Veszprém 29:38 (15:22)
HC Vardar: Ghedbane, Kizikj, Gogov – Stoilov 1, Kukulovski, Dimitrioski 1 (1), Kristopans, Sikosek 3, Atman 7, Skube 3, Kalarash 4, Cupic 4 (1), Dibirov 3 (1), Gorbok, Shishkarev 3, Gorpishin
Telekom Veszprém: Cupara – Manaskov 1, Yahia 2, Moraes 4, Tonnesen 2, Gajic 4 (3), Nilsson, Marguc, Lauge 4, Strlek, 2 Terzic, Blagotinsek 2, Nenadic 11, Mackovsek 5, Borozan 1
Hétméteresek: 5/3 ill. 3/3
Kiállítások: 2 perc ill. 10 perc