Rasmussen: nem volt esélyünk a spanyolok ellen

Kim Rasmussen, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, hogy nem volt esélyük a spanyol csapat ellen a Japánban zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság vasárnapi játéknapján, a csoportkör második fordulójában.

A dán edző a 29-25-re elveszített kumamotói meccs után úgy fogalmazott, nagy nyomás alatt játszottak, de figyelembe kell venni, hogy ez egy fiatal csapat, amely még nem volt annyit együtt, hogy ezt a feladatot meg tudja oldani. Emlékeztetett, hogy az elejétől kezdve hátrányban voltak, végig rohantak az eredmény után.

"Folyamatosan változtatnunk kellett, de igazából nem tudtunk jó helyzeteket kialakítani. Rengeteg eladott labdánk volt, próbáltam forgatni a csapatot, pozíciókat váltottunk, meg kellett néznem, hogy mi működik" - nyilatkozta.

Rasmussen rávilágított, hogy amikor hátrányban vannak, meg kell találniuk azt az egy dolgot, ami működik, ez pedig mentálisan nehéz időszak, mert olyan kézilabdát kellett játszaniuk, amit eddig még nem nagyon alkalmaztak.

"Ma nem volt esélyünk a nagyon jó formában játszó spanyolok ellen" - ismerte el. Hozzáfűzte, az első félidőben szinte nem volt védésük a kapusoknak, a folytatásban viszont visszaállt Bíró Blanka, aki fantasztikusan teljesített.

A Ferencváros kapusa emlékeztetett rá, hogy a mérkőzés elején kialakult nagy különbség végigkísérte őket, ezzel nagyon megnehezítették maguknak a találkozót. Felidézte, hogy a felkészülés során is előfordult, hogy az első és a második félidő eleje nem sikerült jól, beszéltek is róla, hogy nagyon kellene figyelniük erre.


Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

"Nem szabad most csüggednünk, még nagyon sok meccs van előttünk, menni kell tovább. Most lesz egy szünnapunk, ami jót fog tenni, kitisztíthatjuk a fejünket és többet készülhetünk Montenegróra" - vélekedett Bíró.

A magyarok szombaton 39-15-re legyőzték Kazahsztánt, kedden Montenegróval, szerdán Szenegállal, pénteken pedig Romániával játszanak, és jelen állás szerint a két európai csapat közül legalább az egyiket le kell győzniük a továbbjutáshoz. A középdöntőbe az első három helyezett kerül. A világbajnokság győztese kijut a jövő nyári, tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig selejtezőt játszhatnak márciusban.

A Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC szélsője, a kétgólos Faluvégi Dorottya úgy vélekedett, hagyták a spanyoloknak, hogy a saját játékukat játsszák, ezzel nyertek. Nem tudták megtörni a lendületüket, pedig semmi olyat nem mutattak, amire ne számítottak volna.

A Siófok jelenlegi, a Ferencváros korábbi irányítója, a spanyol Nerea Pena úgy fogalmazott, bár a győzelmükhöz nem férhet kétség, hullámzóan teljesítettek. Tudatos volt részükről, hogy nagy lendülettel, sok futással kezdtek.

"Megpróbáltuk megakadályozni a magyarok ellentámadásait, mert ez a legveszélyesebb fegyverük, és eleinte nagyon pontosak voltunk védekezésben és támadásban is. Minden jól működött, nagyszerű volt az együttműködés a csapatban" - nyilatkozta.

A 43. percben a spanyolok végleges kiállítás miatt elveszítették Cabral Barbosát, aki hét góljával a mezőny legeredményesebb tagja volt. Ezután egy időre visszaestek, és a négygólos Pena is elismerte, hogy nehéz volt számukra ez az időszak. Hozzátette, a továbbiakban sem várnak rájuk könnyű meccsek, de mivel két győzelemmel kezdtek, a csoport első helyét célozzák meg.