Magyar élcsapatban is kiköthet Bartók Donát

Francia, magyar és német ajánlatra is számíthat a Lemgot elhagyó Bartók Donát.

Nem csapot-papot otthagyva és az ajtót bevágva távozott a kézilabda Bundesligában szereplő TBV Lemgo Lippe együttesétől Bartók Donát, hanem a döntését gondosan előkészítve, és a lehető legjobb megoldást választva közös megegyezéssel. A 23 esztendős játékos édesapja, az egykor 75-szörös válogatott Bartók Csaba már akkor számított erre a lépésre, amikor a fia a térdsérüléséből felépülve újra játékra jelentkezett a jelenleg a német bajnokságban a 13. helyen álló csapatánál.

„Amikor Donát idén márciusban súlyos térdsérülést szenvedett és nem sokkal később műteni is kellett, a Lemgo elég gyorsan gondoskodott a helyettesítéséről. Valójában már akkor sejteni lehetett, hogy a visszatérése után valaki feleslegessé válik és ezért mennie kell. A 40 ezer lakosú kisváros csapata ugyanis nem engedheti meg magának azt, hogy házon belül egyetlen posztért három kézilabdázó vetélkedhessen. Donát szerződése jövő nyáron járt volna le, szerintem jobban tette, hogy most állapodott meg a távozásáról, mint ha ugyanezt fél év múlva tette volna meg” – nyilatkozta Bartók Csaba az SzPress Hírszolgálatnak.


MTI Fotó: Illyés Tibor

Az „atyai véleményt” csak megerősíteni tudta az osztrák-norvég-svéd rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar válogatotthoz csatlakozó fiatal játékos, aki légiósként három évet töltött el Lemgoban. A 24 csapatos torna január 9-én kezdődik el.

„Békével távoztam a csapatomtól, ahol az évek során nagyon sokat tanultam, és amelynek a vezetői akkor is mellettem álltak, amikor bemutatkozásom után kétszer is ujjsérülést szenvedtem, majd idén márciusban a térdem adta fel a szolgálatot – vette át a szót Bartók Donát, akit a 2018-as EB rajtja előtt az SzPress Hírszolgálat úgy emlegetett, mint az időközben menesztett svéd szövetségi kapitány, Ljubomir Vranjes „titkos fegyverét. – Most újra egy Európa-bajnoki megmérettetésre készülünk, fontos kérdéseket eldöntő versenyfutásra, amely átmenetileg felülírja az egyéni terveimet, azaz az új csapatom megválasztásának nem kevésbé fontos kérdését. Ajánlat szerencsére bőven akad, szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy a menedzserem szerint francia, magyar és német együttesek is szívesen látnának a soraikban. Nincs okom sietségre, megvárom, hogy miként teljesítünk az Európa-bajnokságon, személy szerint nekem hogyan megy a játék, és csak aztán folytatjuk a tárgyalásokat a számba jöhető csapatok képviselőivel. Jelenleg nincs preferált klubom, azt viszont nem titkolom, hogy a választás az egyik magyar élcsapatra is eshet” – mondta befejezésül Bartók Donát, aki a magyar válogatott EB esélyeivel kapcsolatban csupán annyit mondott, hogy a szövetségi kapitánynak júliusban kinevezett Gulyás István megfiatalított együttesét hiba volna egy könnyed mozdulattal leírni, bár az is igaz, hogy Dánia, Oroszország és Izland esélyei jobbak a mieinknél.

SzPress Sporthírszolgálat
https://www.facebook.com/sporthirszolgalat/