Vereséggel kezdte az újévet a Veszprém

Első bajnoki mérkőzésén a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kikapott a 2020-as évben a MAFC otthonában, Budapesten a bajnokság 14. fordulójában.

A mérkőzés egy jó védekezéssel kezdődött, de sajnos a szerzett labdát nem tudtuk pontra váltani. A védekezés mindkét csapatnál a helyén volt, az első másfél percben egyik alakulat sem szerzett pontot. Ezt Richmond tudta megtörni, aki a neki megítélt két büntetőböl egyet tudott értékesíteni. A válasz vendég oldalról érkezett, Szücs dobott egy kétpontost (3. perc 1:2). Körtélyesi palánkalattija után Medve szerzett labdát, majd Czirbus támadólepattanója után tudott eredményes lenni. Az ellenfél hármasára előbb McCalltól érkezett a válasz, majd Medve talált be (5. perc 6:12). Egy rövid pontcsend következett, amit Katona hármasa tört meg, ezzel csökkentve a két csapat közti különbséget. Ismét Richmond tudott eredményes lenni, amivel a hazai gárda átvette a vezetést (8. perc 16:15). Rövid csend után Körtélyesi dobta be mindkét neki megítélt büntetőt. Az első negyed végi eredményt Szücs állította be egy labdaszerzés követő leindulás után (10. perc 18:20).

A negyed első pontjait Kovács hozta el a Veszprémnek egy palánkalattival. A válasz Bordástól érkezett. A második játékrészt a hazai csapat kezdte jobban, két perc után három ponttal vezettek (13. perc 25:22). Füzi kiharcolt, majd értékesített büntetőivel kerültünk közelebb ellenfelünkhöz. McCall triplájával egy pontra csökkent a különbség (15. perc 28:27). A hazai csapat közelijére Czirbus szép passza után Körtélyesi válaszolt. Egy adok-kapok alakult ki a két csapat között, a különbség nem változott. McCall triplája hozott ismét közelebb minket az ellenfélhez (18. perc 38:37). Medve büntetője jelentette az egyenlítést egy perccel a negyed vége előtt. Füzi betörésével ismét átvettük a vezetést. McCall passza után Medve volt eredményes, ezzel három pontra nőtt az előnyünk. Tóth hárompontosával egyenlített a dudaszó pillanatában, így végül döntetlennel mehettek a csapatok szünetre (20. perc 44:44).


Fotó: archív

A szünet után a hazai csapat tudott elsőnek pontokat szerezni. A mi első kosarunkat Madár szerezte meg a hárompontos vonalon kívülről. Csapai zsákolása után Szücs hármasával csökkentettük hátrányunkat, majd egy labdaszerzés után ismét egyenlíteni tudtunk (24. perc 52:52). Ismét hármas következett, ezúttal Füzitől, amivel átvettük a vezetést. Madár elrontott passza után a MAFC hozhatta a labdát, amiből eredményesek is voltak. Támadásban nem voltunk elég koncentráltak, a hazai gárda ismét elhúzott, majd Mérész Csaba időt kért (27. perc 65:58). Hosszú ideig nem szereztünk pontot, amit a vendéglátó együttes ki is használt és tizennégy pontos előnyre tett szert. A negyed végén Körtélyesi értékesítette a neki megítélt két büntetőt, ám így is jelentős maradt a hátrányunk (30. perc 75:61).

Az utolsó negyed Kovács hármasával indult. Czirbus hibája után a két megítélt büntetőből egyet váltott pontra Bordács, majd a lepattanót mi hoztuk el, és a támadás végén Kovács szerzett egy kétpontost. Czirbust blokkolták és a letámadás végén szereztek három pontot. Körtélyesi hármasával kerültünk közelebb az egyenlítéshez (35. perc 81:73). Szücs dobta be mindkét neki megítélt büntetőt, ezzel nyolc pontra zárkózva. Ismét büntetőből szereztünk pontot, ezúttal Kovács. Rontott passzunk után az ellenfél hozhatta a labdát, majd egy büntetőt értékesítettek. A válasz Madártól érkezett. A védekezésünk sajnos nem tudott felkeményedni, és újabb kosarakat kaptunk (38. perc 89:80). Szücs szerzett triplát a mérkőzés végén, de nem maradt már időnk beérni a hazai együttest (40. perc 91:85).

Mérkőzéstükör
Mérész Csaba, a Veszprém vezetőedzője: Gratulálok a MAFC-nak, jól játszottak ma. Büszke vagyok a játékosaimra, hiszen végigküzdötték mind a negyven percet. Egymáselleniben jobbak vagyunk, most ez az, ami számít. Készülünk a szerdára.
Szücs Péter, a Veszprém irányító-hátvédje: Gratulálok a MAFC csapatának, megérdemelték a győzelmet. Úgy gondolom, hogy nincs miért szégyenkeznünk, hiszen nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Sajnos a második negyedben kicsit gyengébb teljesítményt nyújtottunk, és a harmadikban pedig egy olyan dobóformát hoztak, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Megyünk tovább, szerdán már játszunk, innentől kezdve arra kell figyelnünk.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport 14. forduló:
MAFC - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém  91:85 (18:20, 26:24, 31:17, 16 :24)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Győrffy, Ádám, Bagi
MAFC: Csapai 8, Tóth 14/9, Harazin 14, Richmond 22/9, Katona 8/6. Cserék: Polgárdy 4, Lakits 5, Misek 6, Bordács 10, Németh. Edzők: Hencsey Tamás, Vittay Ambrus
Veszprém: Szücs 12/6, Körtélyesi 17/3, Czirbus 4, Medve 6/3, McCall 12/9. Cserék: Völgyi 6, Madár 6/6, Kovács 14/6, Füzi 8/3. Edzők: Mérész Csaba, Baksa Szabolcs