Ismét hazai pályán a Veszprém

Hazai pályán játszik a HOYA-Pannon Veszprém a Bajai Bácska FKE ellen a bajnokság 18. fordulójában, január 24-én, pénteken 18:00-tól.

Komoly megmérettetésre készül a jelenleg a tabella negyedik helyén álló HOYA-Pannon Egyetem Veszprém, ugyanis a Baját látja vendégül.

A Veszprém a keddi mérkőzésen Mike McCall vezetésével megtörte rossz szériáját, és hazai pályán legyőzte a TF-BP-t, ezzel bejutva a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntőjébe (106:91).  McCall ezen a meccsen 7 labdaszerzést tudhat a magáénak és 34-es VAL mutatóval fejezte be azt.

A Baja szintén elmondhatja ezt magáról, ők a Vásárhelyi Kosársuli hazai pályán való legyőzésével kerültek be a legjobb négy közé (87:79).

A vendégek a bajnokságban jelenleg a hetedik helyen, legutóbb a Nagykőröst győzték le otthon, tízpontos különbséggel (75:65).

A bakonyiak a legutóbbi bajnoki mérkőzésen a Vasashoz látogattak, ahol egy nagyon szoros mérkőzésen egypontos vereséget szenvedtek (91:90), ezzel visszacsúszva a negyedik helyre.

A két együttes már találkozott a bajnokságban, akkor a Baja otthonában. Azt a találkozót a Veszprém nyerte, 71:76 arányban. Körtélyesi Gergely 16 pontig jutott ezen a találkozón, míg Kovács Ádám 8 lepattanót tudhatott a magáénak.

Fontos, hogy HOYA megtörje a vereségi szériát a bajnokságban is, a tét nagy, annak ellenére is, hogy az ötödik helyre való visszacsúszás jelenleg nem fenyegeti a csapatot ezen a meccsen.

Kovács Ádám: Egy nagyon kellemetlen, erős ellenféllel találkozunk pénteken. Hazai pályán is szeretnénk behúzni a két pontot, ez már sikerült a Baja otthonában. Szeretnénk feledtetni az utóbbi pár bajnoki mérkőzés sikertelenségét, és szeretnénk, hogy ezt hazai pályán tudjuk elkezdeni. Hiszem, hogy jó úton jár a csapat a felkészülésben.

Szücs Péter: Kemény csapattal fogunk játszani. Alsó poszton két magabiztos emberük van. Ha rájuk tudjuk erőltetni a mi stílusunkat, akkor nem lehet gond. Gyors pontokat szeretnénk szerezni. Kemények leszünk védekezésben és támadásban is. Mindenképpen itthon szeretnénk tartani a két pontot.