Nikola Lazic a Veszprém új vezetőedzője

A mai napon megszületett a megállapodás a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém csapatát működtető Veszprém Kosárlabda Kft. és a Nikola Lazic között, amelynek értelmében az 58 éves szerb szakember veszi át a Hepp Kupa címvédő együttes kispadját 2020. január 30-tól. Az új vezetőedző megbízatása egy plusz egy évre szól. A második idényre vonatkozó opció a csapat „A” csoportba való feljutása esetén lépne érvénybe idén nyáron.

Nikola Lazic már játékosként is megfordult Magyarországon, méghozzá Zalaegerszegen, ám főleg edzőként tette le névjegyét, mindvégig a magyar bajnokság „A” csoportjában. A leghosszabb ideig a ZTE vezetőedzője volt, de dolgozott a szombathelyi Falconál is, akikkel 2009-ben bajnoki elődöntőben, míg 2010-ben kupadöntőben szerepelt. Ezt követően Szegeden és a legutóbb – 2019 novemberéig – Jászberényben vezette a szakmai munkát.

Edzői karrierje kezdetén hazájában is dolgozott a Borovica Ruma, a Zvezda Ruma és a Vojvodina első számú trénereként. Utóbbi együttessel a 2004-ben elért bajnoki harmadik hely a klub történetének legjobb idényét jelentette. 2004 és 2005 között Szerb Kosárlabda Szövetség kiküldetésében a San Antonio Spursnél és a North Carolina Egyetemen gyarapította tudását edzői továbbképzések keretében.