Vereséggel kezdte a rájátszást a veszprémi futsalcsapat

Nemcsak a hat kapott gól, hanem Tatai és Boromisza piros lapja miatt is fájhat a veszprémiek feje, akik pont nélkül maradtak a vendég Csömör ellen a futsal NB I alsóházi rájátszásának első fordulójában. A hétfő esti találkozó után a játékvezetői ténykedés is beszédtémát szolgáltatott.

A 2019/2020-as idényben immáron ötödször nézett farkasszemet a Veszprém és a Csömör futsalcsapata. A bakonyiak a bajnokság alapszakaszában hazai pályán vereséget szenvedtek (2-4), idegenben pedig döntetlent értek el (2-2) a Rubeola FC ellen. A Magyar Kupa negyeddöntőjében aztán kettős győzelemmel jutottak tovább Tatai Józsefék.

IMG_5126
Képgaléria a cikk végén

A 6-10. helyért kiírt rájátszás hétfői nyitó körében tehát ismét találkoztak a felek. A mérkőzést a mieink várták kedvezőbb pozícióból, hiszen az alapszakaszban elért nyolcadik helyezésüknek köszönhetően két bónuszponttal kezdhették a rájátszást, míg a vendégek neve mellett egy egység állt. Frank Tamás vezetőedző feladatát ugyanakkor nehezítette, hogy sérülés miatt Klcsó Gábor, Komáromi Péter és Gyurcsányi Zsolt játékára sem számíthatott, Márkus Gábor pedig munkahelyi elfoglaltsága miatt maradt távol.

A brazil Raimundo Junior már az első percben megkínálta Varsányit egy távoli lövéssel, amit könnyűszerrel védett a hálóőr. Aztán jött a válasz a túloldalon: Schmidmajerről ugyanis kipattant a labda, amit Józsa azonnal a hálóba lőtt. Szerencsére alig egy percig jelzett vendég előnyt az eredményjelző, Raimundo Junior remek beadásából Papp pöckölte a gólvonal mögé a játékszert (1-1).

IMG_5178

A folytatásban is lüktető, izgalmas mérkőzést láthatott a csaknem ezer fős publikum. Schmidmajer javítani tudta korábbi hibáját, hiszen előbb Nehéz, majd Horváth Norbert ziccerét is bravúrral védte. Az agilisan futsalozó Boromisza lefutotta emberét, a lövése után Tataihoz pattant a labda, amit Varsányi hatástalanított.

Hazai időkérés után ismét a mieink tudtak megújulni, Raimundo Junior újabb pontos passzát átvéve Boromisza bombázott a bal felsőbe (2-1). A túloldalon Schmidmajer továbbra is remekelt, aki Érsek és Nehéz ajtó-ablak helyzeténél is résen volt. A szerb Miloszavljevics nagy erővel tüzelt, de a középre tartó löketet védte Varsányi. Úgy tűnt, hogy a házigazda vonulhat előnnyel a szünetre, ám Horváth Norbert a hajrában éles szögből nagy gólt vágott (2-2).

IMG_5283

Schmidmajer a második felvonást is bravúrok bemutatásával kezdte. Raimundo közel járt a gólszerzéshez, de kapufát lőtt. Bencsik Ádám éles szögből próbálkozott, a löket elkerülte a vendég kaput.

S ekkor jött a hidegzuhany... A 27. minutumban ugyanis Nehéz megpattanó lövéséből ismét vezetést szereztek a Pest megyeiek. Ugyanabban a percben jártunk, amikor Józsa egy labdaszerzést követően egészen a veszprémi kilencesig vitte a labdát. Úgy tűnt, hogy passzolni fog, hiszen ketten is jó helyzetben várták az átadást, ám a támadó váratlan lövésre szánta el magát, amely nyomán Schmidmajer lábai között a hálóba csorgott a labda (2-4).

IMG_5263

Azonnal ellentámadásba lendült a Frank-csapat. Héttel a vége előtt Caio Matheus maradt le Tatai lapos beadásáról, majd Papp állt szemtől szemben Varsányival, aki hárított. Raimundo gyönyörű cselsorozat végén jutott el a csömöri kapuig, aki lövés helyett finoman emelt, ám célt tévesztett. A Rubeola ismét kontrázhatott: Varga és Schrancz összjátéka végén utóbbi alakította 2-5-re az állást.

A hajrában öt a négy elleni játékkal rukkolt elő a Veszprémben, de ez sem hozott áttörést. Ehelyett Horváth Norbert lőtt az üresen tátongó hazai ketrecbe (2-6). A végjátékban kifejezetten paprikássá vált a hangulat, amihez a játékvezetés kifogásolható színvonala is nagyban hozzájárult. Ráadásul Boromisza megkapta a második sárgáját, s az azzal járó pirosat, majd Tatait is kiállították. Így ritkán látható jelenetnek lehettek szemtanúi a kilátogatók, hiszen négy a kettő ellen támadhatott a Jenei-csapat. A vendégek azonban már nem próbálkoztak gólszerzéssel, a hátralévő időt „lepörgették” a játékosok.

IMG_5339

A kettős emberelőnynek tehát már nem volt jelentősége. Az viszont különösen fájó veszteség, hogy Tatai és Boromisza kénytelen lesz kihagyni a jövő heti, kecskeméti találkozót.

Mérkőzéstükör
Frank Tamás: – Kritikán aluli volt a játékvezetés, de nem emiatt vesztettünk. Nem játszottunk jól, ám próbáltunk az akaratunkat ráerőltetni az ellenfélre. 2-2-nél nekünk is voltak lehetőségeink, de ezek kimaradtak, aztán mi kaptunk két buta gólt. Sajnálom a mérkőzést, mert nem volt ekkora különbség a felek között. Sőt, véleményem szerint vereséget sem érdemeltünk. Továbbra is bízom a csapatomban, dolgozunk tovább.
Jenei Ottó: – Döntő pillanatokban mi szereztünk fontos gólokat. A végén azért nyílt ki az olló, mert mi higgadtak tudtunk maradni, miközben a Veszprém nem tudott veszélyt teremteni a vészkapus játékával. Igazi „feketesereg” módjára küzdöttünk, ez kell a folytatásban is. Úgy gondolom, korrekt játékvezetést láthattunk.

Futsal NB I, rájátszás a 6-10. helyért, 1. forduló:
1. FC Veszprém–Rubeola FC 2-6 (2-2)
Március 15. utcai sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Zimonyi (Deme, Urgyán).
Veszprém: Schmidmajer – Tatai, Boromisza, Bognár P., Raimundo Junior.
Csere: Spandler (kapus), Miklós, Tar, Papp, Miloszavljevics, Varga Á., Bencsik Á., Bencsik R., Caio Matheus.
Vezetőedző: Frank Tamás.
Csömör: Varsányi – Nehéz, Husz, Keresztury, Józsa.
Csere: Oswald (kapus), Horváth R., Horváth Sz., Érsek, Schrancz, Varga Cs., Milavecz, Nagy R., Fischer.
Vezetőedző: Jenei Ottó.
Gólszerzők: Papp (3.), Boromisza (13.), ill. Józsa (2., 27.), Horváth N. (19., 39.), Nehéz (27.), Schrancz (37.).
Piros lap: Boromisza (39.), Tatai (39.).

Képgaléria