Fontos rájátszásbeli győzelem

A VESC női röplabdacsapata ötjátszmás mérkőzésen hazai pályán nyert az Ajka ellen az NBII Nyugati csoport felsőházi rájátszásában.

IMG_5979
Képgaléria a cikk végén

Szombaton került sor az NBII-es női röplabda bajnokság nyugati csoport, felsőház, második fordulójára az Ajka ellen. Nem túl jó előjelekkel indult a hazaiak számára a meccs, ugyanis a feladó, Molnár-Pintér Eszter betegen vállalta a játékot, illetve Bozsó Blanka center továbbra is nélkülözni kellett betegség miatt.

IMG_5921

Emiatt eddig szokatlan felállásban kezdte a mérkőzést a VESC. Az első szettben illetődötten indult a játék. A nyitásfogadások instabilak voltak, többek között nyitásfogadási hibák miatt sajnos az első szett kicsúszott a kezeik közül. A második szettben a kezdő hatoson változtatva, megfelelően működött minden játékelem, nyitások is támadó jellegűek voltak, így simán behúzta a szettet Szokolikné Kalmár Judit együttese.

IMG_6269

A harmadik játékrészben hiába maradt fenn a győztes felállás, sajnos nem tudták pontra váltani támadásokat az egyetemisták, az ajkaiak remek mezőnymunkája ismét győzelmet hozott számukra. A negyedik szettben ismét változtatva a felálláson, a rossz nyitásfogadásnak köszönhetően nagy hátránnyal indult a hazai csapat, hét pont különbség is volt a két gárda között. Azonban a bakonyi hölgykoszorú remek hajrával, a szurkolók biztatásával, ledolgozva és behúzva a szettet, játékban tudtak maradni.

IMG_6201

Az utolsó, 5. szett a veszprémieknek indult jobban, remek megoldások születtek, 8:4-el fordult a két csapat. Ott egy rövid  megingást és egy időkérést követően ismét átvette az irányítást a VESC és megnyerte a meccset.

IMG_6342

VESC-Ajka 3:2 (18:25;25:16;20:25,25:23;15:11)

Képgaléria