Minden veszprémi kézilabdázó zokszó nélkül tudomásul vette, hogy Magyarországon kell maradnia

Nagy László, a Telekom Veszprém sportigazgatója bízik abban, hogy a csapat minden tagja a lehető legkomolyabban veszi a tiltó rendelkezéseket, vigyáz magára és a családtagjaira.

Az SzPress Hírszolgálatnak adott nyilatkozatában fontosnak tartotta elmondani, hogy Magyarország egyik legsikeresebb és legértékesebb klubcsatának tagjai zokszó nélkül vették tudomásul, hogy otthon kell maradniuk, egészen addig, amíg újra találkozhatnak egymással, és együtt sportolhatnak. A magyar bajnokcsapat minden tagja, velük együtt a teljes szakmai stáb átesett már a koronavírus teszten, amelyek egytől egyig negatív eredményt mutattak.

„Soha nem voltak még ilyen helyzetben, ahogy én sem, de ha az életünk így alakult, akkor engedelmeskedni kell, méghozzá a lehető legnagyobb fegyelmet tanúsítva. A Telekom Veszprém különleges helyet foglal el a magyar sportban, mert a mi játékoskeretünket három földrész – Európa, Afrika és Dél-Amerika – tizennégy nemzetének több mint 20 kézilabdázója alkotja. Amikor elmondtuk nekik, hogy egy ideig mérkőzések és edzések nélkül maradnak, senki sem állt elő azzal, hogy elhagyná az itteni lakóhelyét és hazautazna. Tudomásul vették, hogy se ki, se be, amit a jövőben az állóképességük megőrzéséért tehetnek, azt csak bezárkózva, „home office” körülmények között tehetik meg” – mondta az SzPress Hírszolgálatnak a tavaly kétszeres BL győztesként és 209-szeres válogatottként visszavonult sportvezető.

Nagy László úgy gondolja, hogy egy kicsit talán jól is jött a kényszerszünet a magyar bajnokcsapat játékosainak, akik a „stop napjáig” klubjátékosként három hadszíntéren csatáztak, közülük többen válogatottként is pályára léptek.

„A megmaradt mozgástér nem mondható túl nagynak, de guggolni, kitöréseket csinálni, gumi - és TRX kötéllel, kisebb nagyobb súlyzókkal otthon is lehet mozogni, nem is beszélve a „jó öreg” fekvőtámaszról és a hasizmok megmozgatásáról. Remélem, hogy néhány hét múlva jobb lesz a helyzet, aztán előbb vagy utóbb minden visszatér a rendes kerékvágásba. Nem vagyok biztos abban, hogy a Bajnokok Ligája döntőjét úgy és akkor meg tudják rendezni Kölnben, ahogy tervezték, egyelőre csak annyit tudunk, hogy az európai szövetség április közepére ígért tájékoztatást a lehetséges forgatókönyvvel kapcsolatban. Addig semmi értelmének nem látom a találgatásoknak” – hangsúlyozta Nagy László, aki veszprémi tisztének betöltése mellett a Magyar Kézilabda Szövetség szakmai alelnöke.

Szalay Péter
SzPress Sporthírszolgálat
https://www.facebook.com/sporthirszolgalat/