Megszületett a második veszprémi judo arany

A paksi országos bajnokság után Baján is magyar bajnokot ünnepelhetett a Veszprémi Judo Sport Egyesület.

Szeptember végén érett be először Károlyi Gábor és Takács Attila munkája, akkor Windischmann Bence diadalmaskodott a paksi OB-n, ezzel a veszprémi judo sport első magyar bajnoki címét szerezte.

Vasárnap pedig megszületett a második OB elsőség, az 1998-ban születettek között Horváth László Levente állhatott a dobogó legfelső fokára, miután hét társát megelőzve megnyerte a versenyt. A másik veszprémi sportoló, Papp Ferenc az előkelő 5. helyen zárt.

A lebonyolítási rendszert tekintve a veszprémi versenyzők az Észak-Dunántúli Régióba tartoznak. Csak azok a versenyzők indulhatnak az országos bajnokságon, akik a régiós versenyeken legalább egy dobogós helyezést elérnek. Az idei három régiós versenyből Horváth László Levente kettőt megnyert, így indulhatott az OB-n.

A veszprémi versenyző 32 kg-ban indult, kisebb fogyasztással és kemény edzésekkel készült a megmérettetésre. A négy közé jutásért magabiztosan lépett át tapasztalatlanabb ellenfelén, egy támasztott külső gánccsal szerzett ipont. A döntőbe jutáshoz már egy küzdelmesebb mérkőzésen kellett diadalmaskodnia, egy leszorítással szerezte meg a győzelmet a mérkőzés utolsó pillanataiban. A döntőben egy szergedi versenyzővel került össze, végig uralta a mérkőzést, és egy jukóra visszaminősített vazari értékű akcióval szerezte meg a magyar bajnoki címet.

A másik veszprémi cselgáncsozó, Papp Ferenc az első mérkőzésén kikapott, majd összekapta magát, és szép akciókat végrehajtva két ellenfelét is legyőzte. A bronzmérkőzést elveszítette, de az 5. hely így is szép teljesítmény, a klub elnöke, Horváth László szerint még több edzéssel a vasárnapinál jobb eredményeket is elérhet.

A szombati napra is jutott siker a veszprémi cselgáncsozók számára, Windischmann Bence siák A-s bajnokként egy korosztállyal feljebb, a serdülő B bajnokságon szerzett bronzérmet. Kis Bálint és Kalocsai Péter helyezetlenül zárt.

Nem értek még véget az idei országos bajnokságok, így az egyesület vezetése bízik abban, hogy további érmeket szereznek a veszprémi versenyzők.