Koronavírus: Kapás Boglárkának és Kozma Dominiknak pozitív lett a tesztje

Megfertőződött az új típusú koronavírussal Kapás Boglárka világbajnok úszó. Kozma Dominik is közösségi oldalán jelentette be, hogy koronavírus-tesztje pozitív eredményt mutatott.


Kapás Boglárka/MTI Fotó

Az olimpiai bronzérmes sportoló kedden a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a felkészülés folytatásához két negatív tesztre lett volna szüksége, ebből az első sikerült is, a második azonban már pozitív lett.

"Jelenleg két hétig karanténban vagyok itthon, nem hagyhatom el a lakást. Egyelőre jól érzem magam, semmilyen tünetet nem érzek" - mondta a 26 éves versenyző, aki egyúttal felhívta a figyelmet a védekezés és az otthon maradás fontosságára.

Kapás Boglárka a 2016-os riói olimpián 800 méter gyorson szerzett bronzérmet, tavaly nyáron a kvangdzsui világbajnokságon 200 méter pillangón diadalmaskodott.


Fotó: Kozma Dominik/Instagram

„Úgy tűnik, hiába egy negatív teszt, ha a másodikra lesz csak kimutatható a vírus...” − írta Instagram-oldalára a világbajnoki bronzérmes úszó.

A hírek szerint további versenyzők esetében is hasonló kimenetelű volt a második vizsgálat, de állítólag többeknél is kétes az eredmény, így harmadszor is mintát vesznek tőlük.

Az úszók csak akkor folytathatják az úszószövetség által rendelkezésre bocsátott öt itthoni medence valamelyikében a felkészülést, ha előtte két tesztjük negatívra sikerül, illetve vállalják, hogy más okból nem mozdulnak ki otthonukból.