Borbély Ádámmal erősített a Veszprémi KKFT!

A Bajnokok Ligáját is megjárt kapussal, Borbély Ádámmal erősített az újonc Veszprémi KKFT.

A következő szezonban egyik meghatározó játékosa lehet a Grundfos Tatabányából érkező Borbély Ádám. A 25 esztendős hálóőr korábban a lengyel Wisla Plock csapatában is szerepelt két szezonon keresztül. Itt kipróbálhatta magát a Bajnokok Ligájában is, ahol többször csapata legjobbjai közé tartozott.

Miért döntöttél amellett, hogy hozzánk igazolsz?

Elsősorban olyan csapatban szerettem volna játszani, ahol nemzetközi kupában is szerepelhetek, de a Tatabánya március 30-án jelezte, hogy nem számítanak rám a következő szezonban. Az év ezen a szakaszában már nagyon nehéz az ilyen jellegű vágyakat beteljesíteni, ráadásul a járványhelyzet is nehezítette a dolgomat. Ekkor jött képbe a veszprémi ajánlat, nagyon imponált, hogy Tombi és a vezetőség is többször keresett. Jól esett, hogy mindenképpen meg akartak szerezni. Emellett nagyon várom a közös munkát Fazekas Nándival is.

Hogyan látod, mire lehet képes a csapat a következő szezonban?

Annyi hátrányunk biztosan van, hogy valószínűleg az első osztály legfiatalabb csapata leszünk. Ugyanakkor bizonyos szituációkban az előnyünkre válhat, hiszen minket kevésbé ismer a többi csapat és remélhetőleg a kondíciónkkal és a küzdeni akarásunkkal se lesz baj. Ezért úgy gondolom okozhatunk néhány meglepetést. A minimum cél a bennmaradás.

Korábban már játszottál Veszprémben, vannak ismerőseid a leendő csapattársaid között?

Igen, a csapat nagy részét ismerem és többekkel játszottam már egy csapatban, de lesznek számomra új arcok is az öltözőben.

Mik a személyes célkitűzéseid a következő évben?

Szeretnék a csapat meghatározó tagja lenni, és segíteni a fiataloknak. Azt gondolom, hogy a vezetőség is ezt várja tőlem.