Világklasszis kézilabdázó készül a SPAR Budapest Maraton-ra

Október 10-11-én 35. alkalommal rendezi meg a BSI (Budapest Sportiroda) Magyarország legnépszerűbb szabadidősport-eseményét, a SPAR Budapest Maraton Fesztivált. A kétnapos sportesemény az elmúlt években 30 000 fős részvétellel büszkélkedhetett.

„A korábbi években megszokottnál szerényebb az érdeklődés, de idén is egy csodálatos eseményt tervezünk. Kérdéses még a külföldi futóturisták részvétele, ők ebben a helyzetben az utolsó pillanatban döntenek majd az utazási szabályok ismeretében. " - mondta Kocsis Árpád  versenyigazgató.


Fotó: archív

Nagy László 2019-ben 2 órán belüli időt futott élete első félmaratonján, ami olyan élményt jelentett számára, hogy nem volt kérdés: idén maratont fut. „ – Fergeteges hangulatban telt a tavalyi félmaratonom, ráadásul olyan  helyszíneken futottunk, hogy már a célba érést követően elhatároztam,  ezt az idén sem hagyhatom ki. Aztán evés közben jött meg az étvágy és most már abszolút a maratonra fókuszálok.” -mondta a pályafutása során 19-es mezben játszó kézilabdás, aki a verseny rendezőinek gesztusaként a SPAR Budapest Maraton® -t is 19-esrajtszámmal futhatja le.

A világklasszis átlövő a felkészüléséről így beszélt: „ – Aktív pályafutásom 30 éve alatt olyan állóképességre tettem szert, ami most is segít ugyan a felkészülésben, de ez  természetesen egy egészen más mozgás, ezért hosszú futásokkal Igyekszem a szervezetemet tudatosan ráhangolni erre a kihívásra. A Normafán futok, egy-egy alkalommal 20 km körüli távokat teljesítve, de már kóstolgatom a 30 km-t is.”