A második félidőben felülkerekedett a BKG a Veszprémen

Eheti második mérkőzésén kikapott a HOYA-Pannon Egyetem Veszprém férfi kosárlabdacsapata, idegenben a tabella második helyén álló BKG Príma Akadémia ellen.

A vendégek számára mindenképpen jó hír volt, hogy ismét soraikban tudhatták az egymeccses eltiltása után visszatérő Nebojsa Dukicot. A két csapat szezonbeli első összecsapásának végeredménye szintén bizakodásra adhatott okot a HOYA számára, hiszen azt a bakonyiak nyerték 100:91 arányban december 5-én.

A mérkőzés első támadását a Armaghani dobta be, amire két támadás múlva Orgona válaszolt. Ismét ők ketten voltak főszerepben, egy-egy újabb duplával. Szabó kosara már a HOYA előnyét jelentette, amit Orgona megduplázott, ám Nagy Benedek csökkenteni tudta azt (4. perc: 6:8). Szücs erőszakosságának meglett az eredménye, kibrusztolta magának első pontjait. Nagy Benedek dobhatott egy tiszta ziccert, amit Szabó és Armaghani triplája követett. Dukic szintén pontosan célzott kintről, ezzel öt pontra növelve a pirosak fórját (7. perc: 11:16). Szeleczki és Futó rakta fel a táblára első két pontját, Nagy Botond pedig hármat. Madár blokkolt hátul látványosan, ám elől nem sikerült kosarat szereznünk. Szeleczki újabb két egységet szerzett, ezzel kiegyelnítve az állást az utolsó perc kezdetére. Kapkodva támadt mindkét fél, ám a dudaszó pillantában Nagy Boton kettese a hazaiak előnyét eredményezte (10. perc: 20:18).

Nagy Botond folytatta a pontgyártást, két duplát szerzett egymás után, amire Dukic válaszolt. Nagy Botond kintről is betalált, ráadásul estében, viszont Dukic remek passzából Szabó szerzett kosarat. Nagy Botond azonban ismét bedobott egy hármast. Orgona és Dukic palánkalatti kosarai azonban csökkentették a hazai előnyt (14. perc: 30:26). Opre jegyezhette első pontjait Cooper passzából, majd utóbbi is bedobott egy középtávolit. Sipos lépett be remekül és kapta a labdát Dukictól, hogy aztán bedobja a ziccerét. Orgona faultolta Coopert, aki mindkét büntetőjét bedobta. Futó centerezett szépen a másik palánknál, két pont lett a jutalma (17. perc: 36:30). Futó tovább csökkentette a hátrányunkat. Egy-egy eredménytelen támadás után Nagy Botond talált be kintről, mi viszont eladtuk a labdát. Ekkor Baksa Szabolcs időt kért, másfél perccel a félidő vége előtt (19. perc: 39:32). A megbeszélés után remekül védekeztünk kétszer is, többek közt Futó blokkjának is köszönhetően, amit Szücs hálált meg elől egymás után két triplával. Ennek a negyednek a legvégén is esett azonban egy BKG-kosár, ezúttal Armaghani révén, így hárompontos hazai előnynél vonulhattak a nagyszünetre a csapatok (20. perc: 41:38).


Fotó: archív

A harmadik etap Dukic rontott dobásával indult, amit Armaghani két pontatlan büntetője követett, a támadópattanóból azonban Nagy Botond dobott egy hármast. Orgona egy duplával válaszolt, utóbbi azonban szintén szerzett két pontot, majd még hármat. Ekkor időt kért a HOYA (22. perc: 49:40). Eladtuk a labdát az ellenfél palánkja alatt, Nagy Botond pedig a sportszerűtlen fault ellenére is betalált, majd a büntetőt is értékesítette. A hazai akcióból pedig Armaghani szerzett egy kettest. Dukic törte meg a pontcsendünket. Szeleczki értékesítette a büntetőit, majd Buzás dobott egy ziccert. Futó tett vissza egy támadópattanót, majd hazaiak vétettek a hárommásodperces szabály ellen. Ezt követően mindkét fél eredménytelen támadásokat vezetett, így a különbség nem változott (25. perc: 58:45). A sok pontatlan támadás után végül a hazaiak szereztek kosarat, Nagy Benedek révén egy triplát. Cooper mehetett a vonalra, de csak egyszer talált be (28. perc: 62:45). A hazaiak légiósa és Orgona ellen kettős sportszerűtlen faultot fújtak a játékvezetők, a HOYA erőcsatára ezzel kipontozódott. Bő egy perccel a negyed vége előtt Madár állhatott a vonalra, és bedobta mindkettőt, ezzel megszerezte első pontjait a meccsen. Cooper majd Szabó jegyezhetett egy duplát, ami után Sipos remek védekezésének köszönhetően megszereztük a labdát. Ám elől Futó dobása kimaradt, akárcsak Nagy Botond távoli próbálkozása a dudaszó pillanatában (30. perc: 64:49).

Az utolsó tíz perc első támadását a BKG vezethette, ám nem találtak be, ugyanakkor Szabó elsűllyesztett egy triplát, majd dobott egy ziccert is, ezzel tíz pontra csökkentve a távolságot. Nagy Benedek válaszolt, hiába szorongatta Szücs, majd dobott egy újabb duplát is. Cooper csak egyszer talált be a vonalról, Szabó viszont három egységet tett hozzá a közöshöz. A BKG labdaszerzése után Cooper zsákolt, majd Dukic is szerzett két pontot. Szabó tálalt remekül a HOYA légiósának, aki bedobta a ziccert, ám Armaghani gyorsan válaszolt (35. perc 73:61). Sipos célzott jól a hárompontos vonalon kívülről, ezzel tíz pont alá ment a differencia. Nagy Botond szintén egy hármassal jelentkezett, amire Dukic gyors kettese érkezett. Madár triplája nem ment be, Nagy Botond kettese viszont igen. Szabó és Nagy Botond duplái váltották egymást gyorsan, amire Baksa Szabolcs egy időkéréssel reagált (37. perc: 80:68). Nagy Botond dobott egy ziccert, amelyet követően több támadáson át nem esett kosár, egészen Nagy Simon hárompontosáig. Dukic szerzett két pontot az utolsó perc kezdetén, Nagy Botond pedig ugyanennyit a büntető vonalról. A beálló Glatz hárompontos kísérlete kimaradt, de az utolsó támadást így is mi vezethettük, azonban Birkás közeli dobása is leperdült a gyűrűről. Végül tehát magabiztos hazai győzelem született (40. perc: 87:70).

Mérkőzéstükör
Baksa Szabolcs, a Veszprém vezetőedzője: A harmadik negyed volt a kulcs a mai találkozón. Megálltunk támadásban és nem találtuk az ellenszerét a BKG agresszív védekezésének. Elfáradtunk és rossz döntéseket hoztunk. A BKG egy nagyon jó csapat, látszik, hogy jó taktikával, felkészülten léptek pályára. Ma ők voltak a jobbak, gratulálok nekik. Örülök, hogy a teljes csapatuk ellen játszhattunk. Jó, hogy Nagy Botond és Nagy Benedek is a pályán volt. Úgy gondolom, hogy ez így igazságos. Minden nap rengeteget dolgoznak, ismerem őket gyerekkoruk óta. Ma is extra teljesítményt nyújtottak. Bízom benne, hogy a playoffban még találkozunk, és tudunk javítani az eredményen.
Orgona Gergő, a Veszprém erőcsatár-centere: Gratulálok az ellenfélnek és a csapatunknak is. Nagyot küzdöttünk, de sajnos sok hibát vétettünk. Ezeket megpróbáljuk a jövőben kijavítani, és győzni a következő találkozókon. A második félidőben kicsit elfáradtunk, hiszen ez volt a második meccsünk a héten, valamint a védekezésünk sem volt a helyén. Szerintem ez volt a vereségünk két fő oka.

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 24. forduló
BKG Príma Akadémia - HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 87:70 (20:18, 21:20, 23:11, 23:21)
Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnok, zárt kapus mérkőzés

BKG: Armaghani 13/3, Nagy Be. 11/3, Buzás 2, Reizer, Nagy Bo. 40/21. Cserék: Cooper 10, Opre 2, Nagy S 3/3, Szeleczki 6, Halász, Gyapjas, Szanyi. Edző: Dr. Nagy Ágoston

Veszprém: Szücs 8/6, Madár 2, Orgona 10, Szabó 19/9, Dukic 18/6. Cserék: Sipos 5/3, Birkás, Futó 8, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs