Visszavágott a Veszprém az őszi vereségért

A VLS Veszprém labdarúgó együttese Krebsz Máté találatával egygólos győzelmet aratott a THSE-Szabadkikötő ellen vasárnap az NB III nyugati csoportjának 25. fordulójában, tovább őrizve a hazai veretlenséget.

A hazaiak mestere eltiltás miatt nem számíthatott csapatkapitányára, Somogyi Richárdra, helyére a fiatal Schőnig Vince került a kezdőcsapatba. Az első lehetőségre a 9. percig kellett várni, Gálfi kapott egy remek indítást, lefutotta védőjét, azonban hosszan tolta meg a labdát, így odalett a nagy helyzet. Öt perccel később Vass Szilárd szelídített meg egy beadást a tizenhatoson belül, majd ballal estében a kapufát találta el.

A 20. percben megszerezte a vezetést a VLS Veszprém. Egy remek Krebsz-Keresztes kényszerítő után utóbbi sarokkal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Krebszet, aki 11 méterről higgadtan lőtt Czerula mellett a hosszú sarokba, 1-0.

A 25. percben Gere és Farkas összjátéka után Gere passzolta be a labdát az alapvonalról, a középen üresen érkező Farkas ajtó-ablak helyzetben a kapu mellé rúgta a játékszert. Az első félidő utolsó percében Nagy Richárd baloldali szögletét Dobsa csúsztatta centikkel a kapu fölé.


Fotó: Penovác Károly/Napló

A második játékrész első lehetősége a fővárosiak előtt adódott, de Marosi lövése elkerülte a jobb felső sarkot. A 60. minutumban Krebsz bedobását követően Major rázta le védőjét, de lövése a kapu felett hagyta el a játékteret.

A félidő derekán kishíján megszerezte második gólját a bakonyi együttes, Vass Szilárd ívelését az előre húzódó Dobsa fejelte kapura, Czerula ujjheggyel tolta ki a labdát a bal alsó sarokból. A 70. percben ismét Major került nagy helyzetbe, azonban a felpattanó labdát rosszul találta el a veszprémiek csatára. Három perccel később Kovács passzolt Majorhoz, aki egy csellel átjátszotta magát a védőjén, de 17 méterről leadott lövése a kapu fölé szállt.

Tíz perccel a találkozó vége előtt a csepeliek végezhettek el egy szögletet, a kapu előtti kavarodás után a hazai védők az utolsó pillanatban menteni tudtak. Az utolsó percekben még Major és Gálfi előtt is adódott gólszerzési lehetőség, de a befejezéseknél pontatlanok voltak a VLS játékosai, így egygólos veszprémi győzelemmel ért véget a találkozó.

Fontos három pontot gyűjtöttek be Pető Tamás tanítványai a Lipót elleni idegenbeli rangadó előtt, ahol a két, dobogóért küzdő együttes méri össze majd tudását.

Pető Tamás: – Megérdemelt győzelmet arattunk. Az ellenfélen kívül sajnos a körülményekkel is meg kellett küzdenünk, a pálya minősége nem segítette a játékunkat. Ettől függetlenül jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, sok lehetőséget és ziccert alakítottunk ki, de a befejezéseknél többször is hibáztunk.

Practical VLS-Szabadkikötő 1-0 (1-0)