VEDAC-osok a Gyulai Memorialon

A Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) három sportolót indított a 2021-es év eddigi legnívósabb nemzetközi versenyén a Gyulai István Memorial – Atlétikai Nagydíjon.


Pásztor Bence

A kétnapos eseményen a férfi kalapácsvetők az elsők között álltak dobókörbe. Örömteli, hogy hosszú idő után ismét nemzetközi viadalon bizonyíthatott Pásztor Bence. Roppant erős mezőny gyűlt össze, ketten is 80 méter fölött teljesítettek, az ukrán Kokhan pedig hatalmas egyéni csúccsal 80.78 méterrel megnyerte a számot. Pásztor végül a kilencedik helyen végzett, 70.86 méterrel. Zentai Tibor tanítványa továbbra sem tett le arról a szándékáról, hogy még idén elérje a 75 méteres eredményt. Ebben a szezonban 73.43 méternél tart, így erre reális esélye van.


Szigeti Csongor

A Gyulai Memorialon több számban is tartottak nemzeti futamot, így például férfi 100 méteren is. Szigeti Csongor a második etapban kapott helyet, s Illovszky Dominik mögött (10.70) a második helyet szerezte meg (11.12). Időeredménye összesítésben is ezüstérmet ért.


Kövér Fanni

Kövér Fanni első nagy nemzetközi erőpróbáján mutathatta meg tudását gerelyhajításban. Az első három sorozatban még ismerkedett a helyzettel, a pályával, az ellenfelekkel Török Krisztián tanítványa. Egyre javuló kísérlekkel, a felnőtt mezőny legfiatalabb tagjaként, mindössze 17 évesen döntőbe jutott, és az előkelő hatodik helyen végzett, élete második legjobb eredményével (56.17). Fanni számára az idei év fő megmérettetése a jövő héten, Tallinban zajló junior Európa-bajnokság.