Három aranyérmet szerzett Bécsi Nikolett

Remek eredményeket értek el a Balatonfüredi TKD és Padányi TKD Veszprém versenyzői a hétvégén rendezett X. Spirit Open ITF Taekwon-do Versenyen, a mogyoródi Grosics Gyula Sportcsarnokban.


Piros fejvédőben Bécsi Nikolett

"Nagyon jó versenyen vettünk részt. Látszik, hogy hazánkban nagyon erős versenyzőink vannak, felnőtt és utánpótlásban is (gyerek, serdülő 1, 2 és junior kategóriában). Pl. a serdülő (13 éves) special törés 225. cm magasan három versenyző is törte a célpontot. Köztük Küronya Marci is, aki ezzel bronzérmet szerzett - értékelt Vajky László.

Bécsi Nikolettnek is jól sikerült a versenye formagyakorlatban is látszott a fejlődés, erőtörésben hozta a világszínvonalat, amivel megnyerte a versenyszámot (amit tört az szabályszerűen szétfröccsent az erős rúgások miatt).  


Bécsi Nikolett Erőtörés versenyszám oldasó rúgás 3 deszka (műanyag lap) világbajnoki alapszint

Küzdelemben a nehezítés miatt az eredeti súlyánál feljebb 50 kg helyett 56 kg-ban nevezett, ezért jóval nagyobb és nehezebb ellenfelek ellen a megszokott módon, magas színvonalat nyújtva, egyértelmű győzelmekkel nyerte a kategóriát.

Továbbiakban pedig készülünk az őszi nemzetközi versenyekre és a 2021. év legfontosabb világversenyére  a  novemberben rendezésre kerülő spanyolországi Taekwondó Európa-bajnokságra, ahol már megszokott módon három egyéni és két csapatszámban is kvalifikációt szerzett."


Erőtörés versenyszám balról 2. helyezett Lovász Hanna, 1. helyezett Bécsi Nikolett, 3. helyezett Sabó Anna Monor

Eredmények:

Tóth András Áron:
küzdelem III. hely (bronze medal)

Küronya Márton:
Küzdelem I. hely (gold medal)
Erőtörés II. hely (silver medal)
Spec III. hely (bronze medal)

Bécsi Nikolett:
Küzdelem I. hely (gold medal)
Erőtörés I. hely (gold medal)
Formagyakorlat I. hely (gold medal)