Tapolcai emlékverseny Veszprémben

Augusztus 12-én, csütörtökön a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) ad otthont a városi stadionban a hagyományos dr. Papp Pál-Csermák József Kalapácsvető Emlékversenynek.

A dr. Papp Pál, Csermák József kalapácsvető viadalt évtizedekig Tapolcán rendezték meg a viadal helyi kötődésű névadóira emlékezve. Az idén azonban nem lehetett Tapolcán lebonyolítani a versenyt.


Koszorúk a Pantheon falnál

- A tapolcai önkormányzat felkérésére minden évben a VEDAC vállalta az esemény megrendezését. Most sem szerettük volna megszakítani a hagyományt, hiszen két kiváló sportember, egy olimpiai bajnok és edzője emlékét ápoljuk ezzel az eseménnyel. Azon dolgozunk, hogy a tapolcai hagyományokhoz méltó rendezést biztosítsunk Veszprémben – tájékoztatott Németh Attila, a VEDAC ügyvezetője.

A csütörtöki megméretésen az U12-es korosztálytól kezdve a felnőttekig, valamennyi korcsoportnak lehetőséget biztosítanak. A legifjabbak 9.30-tól nyitják meg a rendezvényt.

A viadalon részt vesz az országból valamennyi korosztályos és felnőtt világversenyen részt vett kalapácsvető, köztük a veszprémi Csekő Miklós és Csatári Jázmin is. A VEDAC ezen kívül szeretettel várja az olimpiáról hazatért szombathelyi sportolókat, Gyurátz Rékát és Halász Bencét is. Természetesen a hazaiak nagy létszámban indulnak a versenyen.

A dr. Papp Pál és Csermák József emlékverseny nagyszerű lehetőséget jelent azok számára is, akik a közelgő U18 Válogatott Viadalra vagy a junior világbajnokságra készülnek, felmérni, hol tartanak. Az esemény rangját növeli, hogy a felnőtt férfi kalapácsvetés a Magyar Atlétikai Szövetség Liga versenysorozatának részét képezni.


2019-ben Halász Bence nyerte az emlékversenyt

A névadók előtt tisztelegve a felnőtt verseny győztese elnyeri a Csermák József által felajánlott dr. Papp Pál vándorserleget. Az egyéni számok eredményei – az olimpiai pontszámítás szerint az első-hatodik helyezések – alapján legeredményesebb egyesület elnyeri a Csermák Katalin által felajánlott Csermák József Vándorserleget. Az U18 férfi kalapácsvetés Horváth László nevét viseli.

A tapolcai városvezetés 14:00-kor megrendezi a hagyományos koszorúzást a tapolcai Alsó-tó partján lévő Pantheon-falnál. Ezt követően a családtagok és a város képviselői Veszprémbe utaznak megtekinteni a fő versenyszámokat, a felnőtt női és férfi kalapácsvetést, valamint díjakat is adnak át.