Esti mérkőzéseket játszik a vb-n magyar válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott Németországgal, Csehországgal és Szlovákiával is 20.30-tól játszik majd a decemberi, spanyolországi világbajnokság csoportkörében.

A magyar szövetség honlapja szerint az E csoportnak a Valencia tartományban lévő Llíria városa ad otthont. Az olimpiai hetedik helyezett csapat december 2-án a szlovákokkal, két nappal később a csehekkel, 6-án pedig a németekkel találkozik. Továbbjutás esetén a magyarok Granollersben folytatják szereplésüket a középdöntőben, ahol az Ázsia-bajnokság győztese, Dánia, a Kongói DK és Tunézia közül három válogatottal játszanak december 8-án, 10-én és 12-én.

A negyeddöntőkre december 14-én, az elődöntőkre 17-én, a bronzmérkőzésre, a finálére pedig 19-én kerül sor, de ezek helyszínét a szervezők még nem hozták nyilvánosságra.


MTI/Czeglédi Zsolt

A Granollers, Torrevieja, Llíria és Castellón városában sorra kerülő 25. női világbajnokság lesz az első, amelyen 32 csapat vesz részt. Eddig 22 válogatott kvalifikált a tornára. Az észak-amerikai és karibi térség augusztus 22-25. között sorra kerülő kontinenstornájáról egy, a szeptemberi Ázsia-bajnokságról hat, az októberi dél- és közép-amerikai bajnokságról pedig három csapat csatlakozik majd a mezőnyhöz.

A vb-n mind a nyolc csoportból az első három helyezett jut tovább a középdöntőbe, ahol négy darab hatcsapatos csoportban folytatódnak a küzdelmek. Innen az első két-két helyezett kvalifikál a negyeddöntőbe.

Ez lesz a magyar csapat 23. világbajnoki részvétele, legjobb eredménye az 1965-ös arany-, valamint az 1957-es, az 1982-es, az 1995-ös és a 2003-as ezüstérem. A legutóbbi, kumamotói tornán a 14. helyen végzett az együttes.