Három tokiói érmest és az olimpia „álomcsapatának” egyik tagját is beveti Tatabányán a Telekom Veszprém

Kentin Mahé augusztus 14-én este még Párizsban pezsgőzött.

Nem bízza magát a véletlenre Momir Ilics, a Telekom Veszprém új edzője, miután az erősen foghíjas csapata előkészületi mérkőzésen egygólos vereséget szenvedett a Balatonfüredtől. A biztos győzelem reményében az olimpiáról hazatért nagyágyúit is beveti a szerda esti Tatbánya elleni újabb – egyelőre tét nélküli – találkozón. Szükség is lesz az újdonsült olimpiai bajnok francia Kentin Mahé, a Tokiótól bronzérmesként elköszönő spanyol Rodrigo Corrales és Jorge Maqueda, valamint a nyári játékok álomcsapatába beválasztott egyiptomi Omar Jahija tudására, mert Borozan, Markussen, Moraes, Siskarjov, Székely és Tönnesen már nem az „Építők” kézilabdázója. A veszprémi klub idén külföldi légióst sem szerződtetett, bekerült viszont az „Ilics-Teambe” a magyar válogatott Sipos Adrián, aki szerdán éppen az egykori csapata, a Tatabánya ellen fog először pályára lépni.

Balatonfüredi boldogság
Az olimpiai aranyérmére roppant büszke 30 esztendős Kentin Mahé alig néhány napja érkezett vissza Franciaországból Veszprémbe, a közel másfélezer kilométeres utat – düsseldorfi kitérővel – az autóját vezetve tette meg. Vele tartott a felesége, a 3 esztendős kislánya és a nyolchónapos kisfia is. Első útjuk az új balatonfüredi házukba vezetett, ahova Veszprémet elhagyva költöztek be.

„Csodálatos a panoráma, szép és tágas a ház, jó lesz itt élni és kipihenni a nehéz mérkőzések fáradalmát – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak a két világbajnoki címmel is büszkélkedő Kentin Mahé, aki három évvel ezelőtt kötött szerződést magyar csapatával, amelyet idén újabb két évvel hosszabbított meg a Telekom Veszprém. – Még nem is tudtam igazán feldolgozni, hogy már egy olimpiai aranyérem tulajdonosa is vagyok, amelyért keményen megküzdöttünk a csapattársaimmal ezen a különleges olimpián, különösképpen a döntőben, ahol a címvédő Dániát sikerült legyőznünk. Kimerített, de morálisan fel is töltött ez a torna. Noha alig több mint tíz nap telt el az olimpiai döntő óta, máris kezdem visszanyerni az erőmet, még néhány nap és újra úgy fogok „harapni” és a klubomat szolgálni, mint a francia válogatottat az olimpián.”

Mahé tíz évet „húzott le” a Bundesligában, a német bajnokság küzdelmes csatái megedzették, de az ott eltölt évtized arra is megtanította, hogy semmi sem örök.

Nem kincstári optimizmus
„Megéltem már nagy változásokat, közel ahhoz hasonlókat, amire most a Telekom Veszprém szánta el magát. Számunkra, a játékosok számára is egyértelművé vált, hogy azt az utat, ami az elmúlt bajnoki időszak kudarcaiba torkollott, folytatni nem szabad. Egy óriási fejlesztési projekt körvonalazódik előttünk, amelynek az egyik célja az, hogy a Szegedtől visszahódítsuk a bajnoki címet, a másik pedig az, hogy egyre több fiatal magyar játékosnak lehetőséget adva a nemzetközi „hadszíntéren” is ütőképes klub maradjuk. Optimistán, nem kincstári optimizmussal tekintek a jövőbe, mert bízok a Momir Ilics és Gulyás Péter alkotta edzőpáros tudásában, ahogy abban is, hogy a tapasztalt kézilabdázók és a bizonyítani akaró fiataljaink kohéziója a sikerek útjára vezeti a Veszprémet” – hangsúlyozta Kentin Mahé.