Fölényes veszprémi siker

A Telekom Veszprém házigazdaként 34-21-re legyőzte a Csurgói KK csapatát a férfi kézilabda NB I csütörtöki mérkőzésén.

Döcögősen kezdődött a Csurgói KK elleni találkozó: a vendégek rendkívül lelkes, megalkuvást nem tűrő játékkal rukkoltak elő. Az első játékrészben többnyire Ortega mester tanítványainak az akarata érvényesült a pályán, igaz, a születésnapos Omar Yahia vezette hazaiak nem hagyták lerázni magukat. A 16. percben Momir Ilic kikérte első idejét, majd cserélt mind a négy belső poszton: Yahia, Sipos, Blagotinsek és Mahé helyett érkezett Maqueda, Nilsson, Ligetvári és Lékai. A 24. percben, Kentin Mahé hétméteresből szerzett góljával (10-9) vette át először a vezetést a Veszprém, és ez a momentum sorsfordítónak bizonyult: a folytatásban elkapta a fonalat Momir Ilic együttese, és lerázta ellenfelét (17-11).


Képgaléria a cikk végén

A második játékrészben tovább nyílt az olló: a 42. percben Gasper Marguc találatát követően már tíz gól volt a Veszprém előnye (25-15). A folytatásban – a remekül beszálló Lukács Péter vezetésével – magabiztosan őrizte, majd még tovább növelte fórját a hazai csapat, amely végül 34-21-es győzelmet aratott.

Telekom Veszprém–Csurgói KK 34-21 (17-11)
Vezette: Fekete T., Tóth D.

Telekom Veszprém: Corrales – Marguc 5, Yahia 3, Sipos, Blagotinsek 2, Mahé 2 (1), Manaskov 2, csere: Nenadic 1, Nilsson 3, Ligetvári 5, Maqueda 1, Lékai 1, Ilic Z. 4, Strlek 2, Lukács P. 3 (2)
Vezetőedző: Momir Ilic

Csurgói KK: Füstös – Kovacevic, Borsos 3, Krsmancic 3 (1), Szeitl 2, Krecic 3 , Gebhardt 2, csere: Konyicsák (gk), Vasvári, Juhász K. 1, Kerkovits 1 (1), Herceg 2, Rotim 1, Schaffer, Tóth Á. 2, Gábor M. 1
Vezetőedző: Luis Mariano Ortega Martinez

Hétméteresek: 3/3 illetve 4/2
Kiállítások: 4 perc illetve 12 perc

Nyilatkozatok

Momir Ilic: – Gratulálok a Csurgónak! Ahogy előttem is mondták, az első húsz perc nem volt túl jó, nem voltunk elég hatékonyak, sok labdát vesztettünk. A félidő hajrájában magunkra találtunk, jó volt a kapusteljesítmény is. A jó védekezés az alapja a játékunknak, a jövőben is ez lesz a kulcs, hogy a futós játékunkat tudjuk játszani.

Lukács Péter - Először is szeretnék gratulálni a Csurgónak. Nagyon boldog vagyok, hogy a Komló elleni mérkőzéshez hasonlóan el tudtunk húzni a második félidőre és sok gólt közé tudtunk tenni. Külön örülök, hogy ismét lehetőséget kaptam, igyekszem élni a bizalommal. És nagyon várok minden meccset, örültem, hogy Momo rám bízta a hétmétereseket, az előző szezonban túlnyomórészt én lőttem. Örülök, hogy tudtam élni a lehetőséggel.

Luis Mariano Ortega Lopez: – Gratulálok a Veszprémnek a győzelemhez! Nagyon jól kezdtük a meccset, az első 25 percben a védekezésünk és a támadójátékunk is jó volt. Nehéz volt feltörni a veszprémi védelmet, de egész jól megoldottuk, amíg bírtuk erővel. Ezt követően három hibát vétettünk, ellenfelünk ezt kihasználta, és négy-öt gólos előnybe került. Elsősorban mentálisan kell fejlődnünk, hogy a második félidőben ne hagyjuk magunkat lerázni, mint most történt.

Szeitl Erik: - Először is gratulálok a Veszprémnek, az első félidő 20-22 . percéig jól játszottunk. Voltak hibák a játékunkban, de fej fej mellett haladt a két csapat. Utána valami történt, eladott labdák jöttek, a visszafutással voltak problémáink, így az első félidő végére 4 gólos különbség alakult ki. Szerettük volna szorosabbra venni a találkozót, volt sanszunk, de persze nem egy súlycsoport a két csapat. Készülünk a jövő heti Gyöngyös meccsre. További sok sikert szeretnék kívánni a Veszprém csapatának.

Képgaléria