Az FTC megszorította a Telekom Veszprémet

A Telekom Veszprém csak nagy küzdelemben tudott győzni a Ferencváros otthonában a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Már a mérkőzés kezdetét jelző sípszó előtt is volt oka az örömre a Veszprém-szurkolóknak, hiszen hosszú sérülést követően visszatért a pályára a csapatkapitányunk, Rasmus Lauge. Ennek ellenére a Ferencváros kezdte jobban a találkozót, nem utolsósorban a kiváló formában védő Marián Zernovicnak köszönhetően. A 11. percben is még 5-2 állt az eredményjelzőn – Momir Ilic ki is kérte első idejét. Ezt követően ugyan szépen, lassan ledolgoztuk hátrányunkat (8-8), de a folytatásban ismét ránk tudta erőltetni az akaratát az FTC, így végül négygólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a csapatok (16-12).


Fotó: archív

A szünetben több poszton is változtatott Momir Ilic, beállt többek közt a PSG elleni meccs hőse, Omar Yahia is, de még így is sokáig őrizte előnyét a Ferencváros. A zöld-fehérek rendkívül lelkese, aggresszívan küzdöttek a látszólag néha még a csütörtöki meccset nyögő vendégek ellen. Egészen az 52. percig kellett várni az egyenlítésre: Manuel Strlek alakította az állást 25-25-re egy lerohanás végén. Alig két perccel később Momir Ilic másodjára is magához hívta csapatát. Ezt követően – a mérkőzés során először – átvettük a vezetést is, ezúttal is Manuel Strlek volt a „tettes” (26-27). A hajrá hatalmas küzdelmet hozott, de Momir Ilic tanítványai nem hagyták kiénekelni a sajtot a szájukból, így két ponttal távozhattak az Elek Gyula Arénából (27-30). 

​​​​​​​Momir Ilic: Először is gratulálok a Ferencvárosnak! Tudtuk, hogy minőségi csapatról van, hogy nehéz dolgunk lesz, ezért is kértem azt a srácoktól, hogy száz százalékot nyújtsanak, mint minden meccsen. Tudom, hogy nehéz alig 48 óra alatt regenerálódni, de ilyen a profi kézilabda, készen kell állnunk. Megyünk tovább.

FTC - Telekom Veszprém 27-30 (16-12)
 
FTC: Győri, Zernovics – Turák, Tóth, Bognár, Fűzi 3, Nagy 4, Ónodi 4, Imre, Pordán 3, Denreczeni, Andelic 5, Prainer, Mikita, Bujdosó 6, Kovacsics 2.
 
Telekom Veszprém: Cupara, Mikler  – Manaskov 2, Yahia 5, Maqueda 2, Nilsson 2, Ligetvári 5, Lauge, Strlek 3, Lukács 2, Blagotinsek, Mahé 1, Ilic 3, Dörnyei, Lékai 4, Sipos 1.

Hétméteresek:  7/2 illetve 6/3
Kiállítások:  4 perc illetve 6 perc