Papírforma veszprémi győzelem az újonc ellen

Papírforma győzelemmel zárult a veretlen Telekom Veszprém és a tabella utolsó helyén álló Kecskemét mérkőzése a férfi kézilabda NBI pénteki játéknapján.

A Telekom Veszprém az újonc Kecskemétet látta vendégül a Veszprém Arénában, A Veszprém kezdte a találkozót és Maqueda előtt nyílt nagy hely, aki ki is használta a lehetőséget. 3 magyar válogatott játékos (Lékai, Sipos, Ligetvári) és a sérült Manaskov hiányzott a találkozóról, ezért is a Veszprém 5:1 védekezést alkalmazott. Villámrajtot vettek a hazaiak és 5 perc után 6:2 állt az eredményjelzőn, jött is a vendégek időkérése. Strlek három nagy ziccert hibázott, de így is folyamatosan nőtt az Építők előnye (12. perc 10-4). 15 perc után Ilic cserélt a belső posztokon és Yahia szerzett szép átlövés gólokat, köztük a saját 300. gólját Veszprém mezben. Mindkét csapat gólerősen támadott, a hazaiak 20 gól fölött lőttek már az első félidőben.


Képgaléria a cikk végén

A második félidő Cupara védéseivel indult és a 3 fiatal magyar játékos is pályára léphetett. Marguc tartott lövő edzést, újabb góljával már egy tucat volt a különbség a két együttes között (36. perc 26-14). Lukács remek egyéni akció után szerzett gólt, majd Ilic is betalált egy labdaszerzés után. A 30. veszprémi gólt Mahé szerezte balszélről, majd a félidő feléhez érve a Kecskemét újra időt kért. Lauge kapott kétperces büntetést és egy eladott labda után üres kapura szereztek gólt a vendégek (49. perc 32-19). Lukács játszott remekül, több szép gól is fűződött a nevéhez. Jobb szélen Dörnyei értékesítette szépen a helyzeteit és a Veszprém Mahé góljával elérte a 40 lőtt gólt. Végül egy könnyed Veszprém sikernek örülhetett a publikum.

Nyilatkozatok:

Momir Ilic: Gratulálok a Kecskemétnek és a saját csapatomnak is! Újfajta védekezéssel kísérleteztünk, az első félidőben még sokat hibáztunk, felemás volt a játék, de összességében elégedett vagyok, tetszett a mai arcunk. 

Lukács Péter: Jó iramú mérkőzést játszottunk. Örülök, hogy a második félidőben sok lehetőséget kaptunk mi fiatalabb játékosok. Voltak jó megmozdulásaink és sajnos sok hiba is. A jövőben jobban kell koncentrálnunk.

Bence József: Először is gratulálok a Veszprémnek! A csapatom a védekezésben az általam elvárt szintet hozta, támadásban viszont sok fegyelmezetlenségünk volt. Azt gondolom, ezen a szinten ez nem megengedett. A Veszprém védekezése jól használta ki a hibáinkat és megérdemelten nyert. Gratulálok mégegyszer nekik!

Országh Ádám: Hatalmas különbség van a két csapat között, ez volt az első ilyen nagy csapat elleni meccsünk. A jövőben remélem kevesebb hibával játszunk majd, ahogy több rutint szereznek fiatal játékosaink.

Telekom Veszprém - Kecskeméti TE-Piroska szörp 42:24 (22:14)
 
Telekom Veszprém: Corrales, Cupara 1 – Yahia 4, Nenadic 2, Maqueda 2, Nilsson 3, Marguc 6 (1), Lauge 1, Strlek 6, Lukács 3, Blagotinsek 1, Mahé 6 (1), Ilic 2, Dörnyei 5
 
Kecskeméti TE-Piroska szörp: Marczika, Deményi – Mazák, Hiramoto 1, Horváth 1, Sipeki 3, Csordás 1, Füstös 2, Országh 2, Enomoto 2, Karai 1, Szeverényi 1, Forgács 1 (1), Szrnka 3, Vetési 3 (1), Menyhárt 3 (2)
 
Kiállítások: 4 perc ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2 ill. 5/4

Képgaléria