Érden játszik felkészülési meccset a férfi kézilabda-válogatott

A részben hazai rendezésű januári Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott jövő pénteken az Érd Arénában játszik edzőmérkőzést Bosznia-Hercegovina csapatával.

A magyar szövetség honlapjának hétfői híradása szerint Gulyás István szövetségi kapitány 21 fős keretet hirdetett az egy hét múlva kezdődő összetartásra, amelyen ezúttal a külföldön szereplő játékosok is részt vesznek.

A Tatabánya szélsője, Hornyák Péter súlyos térdsérülése miatt nem szerepel a névsorban, ő a kontinenstornán sem léphet pályára, mert az idény hátralévő részét ki kell hagynia.


Fotó: MKSZ

A bosnyákok elleni találkozó jövő pénteken 17.15-kor kezdődik, a találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

A január 13. és 30. között Magyarországon és Szlovákiában rendezendő Európa-bajnokság csoportkörében a magyarok Hollandiával, Portugáliával és Izlanddal játszanak a Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnokban.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Borbély Ádám (Fejér-B.Á.L. Veszprém), Mikler Roland (Szeged), Székely Márton (Eurofarm Peliszter, északmacedón)
jobbszélsők: Bujdosó Bendegúz (Ferencváros), Rodríguez Álvarez Pedro (Balatonfüred)
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát), Máthé Dominik (Elverum HB, norvég)
irányítók: Győri Mátyás (Tatabánya), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Topic Petar (Balatonfüred)
balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Sunajko Stefan (Tatabánya)