A Veszprém kikapott a Motor Zaporizzsja otthonában

A Telekom Veszprém meglepetésre 29-27-re kikapott az ukrán Motor Zaporizzsja otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, szerdán.

A hazai csapat keretéből Ivan Maroz, Olekszandr Tilte és Jonas Truchanovicius, a vendégektől Dejan Manaszkov és Petar Nenadic hiányzott.

Rosszul kezdett a Veszprém, a kilencedik percben 3-0-s ukrán vezetésnél Momir Ilic vezetőedzőnek időt kellett kérnie. Csapatának a 16. percben sikerült egyenlítenie (6-6), ezt követően azonban ismét visszaesett a támadójátéka, így a Motor 10-6-ra elhúzott. Mindkét kapus, Rodrigo Corrales, illetve Gennagyij Komok remekül védett, de mivel a Motor hatékonyabban támadott, a szünetben két találattal vezetett.

Ahogyan legutóbb a román Dinamo Bucuresti otthonában, úgy ezúttal is csupán küszködött a Veszprém. A sok játékmegszakítás miatt ritmustalan meccs a lassú támadásokat vezető hazaiaknak kedvezett. A vendégek jól küzdöttek, de hiába próbálkoztak, nem tudtak lendületbe jönni, és végül meglepő, kétgólos vereséget szenvedtek.

A veszprémiek közül Kentin Mahé, az ukránoknál Zahar Gyenyiszov és Dmirto Horija egyaránt hat-hat góllal zárt. Corrales 12, Komok 13 védést mutatott be.

A két együttes tizedik alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, a Veszprém nyolc győzelem mellett másodszor kapott ki a Motortól.

A három győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló Pick Szeged csütörtökön az északmacedón Vardar Szkopjét fogadja. A négy sikerrel és három vereséggel rendelkező Veszprém jövő csütörtökön ismét a Motor Zaporizzsjával játszik, de már itthon.

Szerdán a norvég Elverum - Máthé Dominik hét gólja ellenére - 37-30-ra kikapott odahaza a francia Montpellier-től, a gólt ezúttal nem szerző Leimeter Csaba csapata, a horvát PPD Zagreb pedig 30-30-as döntetlent játszott a fehérorosz Meskov Breszt otthonában.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, B csoport:
Motor Zaporizzsja (ukrán)-Telekom Veszprém 29-27 (14-12)
lövések/gólok: 53/29, illetve 48/27
gólok hétméteresből: 5/4, illetve 8/6
kiállítások: 6, illetve 8 perc