Győzelem az alsóházi derbin - Kaposvölgye-VFC 3:4 (2:1)

Vesztett állásból, az utolsó percekben fordítva aratott győzelmet a Veszprém FC a sereghajtó Kaposvölgye otthonában, az NB2 Nyugati csoport 14. fordulójának alsóházi rangadóján.

Az előzetes pletykákkal ellentétben a hazaiak teljes csapatukkal álltak ki a mérkőzésre, mivel a játékosok megkapták elmaradt járandóságaikat.

Mind a két csapaton látszott, hogy nyerni akar, és átérezték, hogy az életükért küzdenek. Ennek szellemében kezdődött a mérkőzés, melyen a 7. percben a Veszprém szerezte meg a vezetést. Egy labdaszerzést követően Finta ugratta ki remek ütemben Garait, aki a kapus mellet a hálóba helyezett (0-1). A Veszprém kezdte jobban az összecsapást, egészen a 41. percig ők diktálták az iramot, rengeteg helyzetet dolgoztak ki, de abból csak egyet sikerült értékesíteni.

A 41. percben egy pontrúgást követően hatalmas kavarodás alakult ki a VFC kapuja előtt, Kalmár észlelt a leggyorsabban, és a kapuba lőtt (1-1). A félidő utolsó percében a hazaiak középpályása futott el a szélen, középre adását a lesen álló Huzmi továbbította kapura, Varga előbb hatalmas bravúrt bemutatva hárított, azonban a kipattanót már értékesítette (2-1).

A második játékrészt nagy iramban kezdte a bakonyi együttes, és Boromisza az 51. percben nagy erővel lőtt a kapu jobb oldalába, ezzel egalizálta az eredményt (2-2). Sajnos nem sokáig örülhettek Tataiék, ugyanis hét perccel később Hudec cselezgetett a saját tizenhatosán belül, eladta a labdát, majd teljesen feleslegesen lerántotta a hazaiak csatárát, sárga lap és 11-es. A büntetőt Kalmár vállalta el, akinek próbálkozását Varga ugyan hárította, de a kipattanót már a hálóba lőtte (3-2).

A gól után a veszprémiek áttértek a háromcsatáros játékára, és a mérkőzés hátralevő részét végigtámadták. A 68. percben góllá érett a bakonyiak fölénye. Grósz nagybedobását Finta szelídített meg a tizenhatoson belül, majd Tatainak passzolt, aki öt méterről mattolta a Kaposvölgye kapusát (3-3). Öt perccel a vége előtt szabadrúgást végezhetett el a VFC az oldalvonalról. A beadás átszállt a hosszún érkező Leitold felé, aki visszafejelte, és Fehér Kornél közelről a hálóba helyezett (3-4).

Mind a két csapat roppant keményen küzdött a győzelemért, de ebből mi jöttünk ki jobban, végigtámadtuk szinte az egész mérkőzést – mondta Garai Péter, a VFC ügyvezetője és középpályása.

kaposvölgye vsc - veszprém fc 3:4 (2:1)

Vezette: Kiss N. (Iványi I., Kulman)

Kaposvölgye: Horváth L. – Pintér L., Kállai, Vaskó J., Fellai – Sandro, Huzmi (Reszli, 81.), Kalmár B., Ivusza (Balogh L., 77.) – Ato, Sevel (Horváth Á., 68.). Vezetőedző: Horváth Lajos

Veszprém: Varga T. – Garai (Nagy K., 65.), Pálfi R., Fehér K., Leitold – Boromisza, Kalcsó (Sánta A., a szünetben), Grósz, Tatai – Finta P., Szöllöskei (Hudec, a szünetben). Vezetőedző: Orbán Tamás

Gólszerzők: Kalmár a 41. és 58. percben, Huzmi a 45. percben, ill. Garai a 7. percben, Boromisza az 51. percben, Tatai a 68. percben, Fehér a 86. percben.

Sárga lapok: Pintér L., Balogh L., Sandor, ill. Hudec, Boromisza, Finta.