Fájóan sima vereséggel zárta az évet a „kis Veszprém”

A Csurgó a játék minden elemében felülmúlta és hat góllal legyőzte a vendéglátó Fejér B.Á.L. Veszprém együttesét a férfi kézilabda NB I idei utolsó fordulójának szombati meccsén.

Utolsó bajnokiját játszotta az élvonal őszi idényében a tabella tizedik helyén álló Fejér B.Á.L. Veszprém, amely szombat este a tizenkettedik Csurgót fogadta az arénában.

Álmosan, sok hibával kezdtek a hazaiak, míg a Somogy megyeiek kíméletlenül kihasználták helyzeteiket. Tombor Csaba már a 8. percben, 1-5-ös állásnál időt kért, de ez sem segített. Továbbra is vérszegény támadójáték és szellős védekezés jellemezte a mieink játékát. Az első veszprémi akciógól a 10. percben született meg Fazekas jóvoltából, amelyre két bombával válaszolt Gábor (11. perc: 2-7).

Tombor mester a második idejét is kikérte. Éles hetesét védte Tatai, de a kipattanót bevágta a bakonyiak tizenkilencese. A vendégek a folytatásban is játszi könnyedséggel lőtték át a veszprémi falat, Gábor újabb remek bombájával a 17. minutumban hétre nőtt a különbség (3-10).

Nyolc is lehetett volna közte, de Borbély ziccert hárított, majd Tóth Péter és Fazekas zörgette meg a hálót. A rivális uralta a találkozót, amely folyamatosan öt-hat góllal vezetett (26. perc: 7-13).

hajrához érve aztán kezdett magára találni a házigazda. Fazekas átlövése a hálóba szállt, Krsmancsics büntetője viszont kimaradt, Hári jóvoltából aztán hosszú idén ismét négyre csökkent a differencia. Krecic eredményes lövése után Hári hétméteresből, Tóth Péter pedig akcióból volt eredményes, rossz kezdése után így mínusz hárommal várhatta a második felvonást a Fejér-B.Á.L. (11-14).


Fotó: archív

Éles gyors találata után felcsillant a remény a mienk számára, hiszen hosszú idő után sikerült kettőre csökkeneti a hátrányt. Elég volt azonban néhány hiba, s villámgyorsan visszaállt az ötgólos különbség (12-17). Hári hetesével és Fazekas löketével kapaszkodott a „kis Veszprém”, aztán megint hármat lőttek zsinórban a piros mezesek. Mínusz hétnél Tombor harmadszor is magához rendelte tanítványait (40. perc: 14-20).

Gábor kilencedik akciógólja után már Miklós nyúlt a hálóba a labdáért. Hiába védett a csereként beállt portás, Tatai is hárította vajda ziccerét a túloldalon. Gábor gyorsindítás gólja után a kétszámjegyű különbségért is támadhattak a csurgóiak, a helyzet kimaradt, ehelyett Tóth Péter villant meg újra. Az „ezer fokon égő” Baranyai-csapat aztán ismét kihasználta vendéglátója hibáit, Kovacevic két lerohanástalálatával a meccs háromnegyedéhez érve ellépett tízzel (15-25).

Tatai továbbra is nagyszerűen védett, a Csurgó magabiztosan őrizte fórját (53. perc: 19-29). A hazaiak legjobbja, Fazekas hatodszor is megvillant, ráadásul Gebhardt és Kerkovits kisbüntetése után kettős emberelőnybe került a vendéglátó. Ez pedig elég volt ahhoz, hogy Somogyi vezényletével a végére hatra csökkentse hátrányát a Tombor-csapat (25-31).

Így látták a főszereplők

Tombor Csaba: – Felkészültünk a Csurgó játékából, ellenfelünk nem mutatott sok újat, a különbség a két csapat közötti hozzáállásban rejlik. Meg kell találnunk a választ arra, hogy miként lehet egyes mérkőzések között ekkora mentális különbség a játékosimnál. A Csurgó okosan, jól kézilabdázott.

Somogyi Bálint: – Össze kell szedni magunkat fejben, az idei utolsó mérkőzésünket szeretnénk megnyerni a Ligakupában. Nem tudom, hogy mi okozza a csaptunk formaingadozását.

Baranyai Norbert: – Az első perctől fogva kézben tudtuk tartani a mérkőzést. Rögtön a meccs elején megléptünk négy-öt góllal, ami a folytatást is meghatározta. Jól zárt a védekezésünk, lendületesen támadtunk. Az év zárása reményt adhat a tavaszi folytatásra.

Gábor Marcell: – Összeállt a csapatunk játéka: jó védekezés, remek kapusteljesítmény és dinamikus támadójáték. Sikerült megvalósítani azt, amit egész héten gyakoroltunk. Örülök, hogy sikerrel zártuk a nehéz őszi szezonunkat, az év végre lendületbe jöttünk, így most kicsit rosszul jön nekünk a szünet. Ha folytatjuk ezt a munkát, szép tavasz elé nézhetünk.

Férfi kézilabda NB I, 12. forduló:
Fejér B.Á.L. Veszprém–Csurgói KK 25-31 (11-14)
Veszprém Aréna, 200 néző. Vezette: Fekete, Tóth
Veszprém: Borbély – Tóth P. 5, Kurucz, Bugyáki, Vajda H. 1, Fazekas 7, Hári 3 (2)
Csere: Miklós (kapus), Éles 3 (1), Somogyi 4, Kristóf, Tóth J., Szmetán P. 1, Seregi 1 (1)
Vezetőedző: Tombor Csaba
Csurgó: Tatai – Gebhardt 2, Krecic 6, Szeitl E. 2, Krsmancsics 5, Gábor 10, Kovacevic 3
Csere: Füstös (kapus), Borsos, Kozina, Herceg 2 (1), Schäffer, Rotim 1, Kerkovits
Vezetőedző: Baranyai Norbert
Kiállítások: 2, ill. 10 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 2/1