Győzelemmel zárták az évet

Az NBI/B Piros csoportjába frissen feljutó Conoil Pápa KC otthonában zárta az évet a Veszprém Kosárlabda Klub.

A hazaiak esélyeit javította, hogy a vendégek csapatától a hét folyamán távozott két meghatározó játékos, Madár András és Nebojsa Dukic, akárcsak Csorvási Levente sportigazagató és Blaho Martin vezetőedző. Ettől függetlenül győzni érkeztek a veszprémiek, a megbízott vezetőedző, Naményi Márk irányítása alatt.

A mérkőzés Tóth palánk alatti kosarával indult, ám a hazaiak hamar fordítottak Németh és Sonyák révén. Jött viszont Horváth triplája és ismét a Veszprém vezetett. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a negyed első felében. (5. perc: 12:10). Dancsecs és Szabó kosaraival négypontosra nőtt a vendégelőny, ám a Pápa nem hagyta lerázni magát. Hódi kosarára viszont Szabó és Tóth is válaszolni tudott. Majd jött pár sikeres hárompontos - míg hazai oldalon Németh, addig a vendégektől Szabó és Horváth is pontosan célzott, így veszprémi előnynél ért véget az első tíz perc (10. perc: 24:28).

A második negyed elején aztán megrázta magát a Veszprém, és Tóth, valamint Szabó révén, na meg a jó védekezésnek köszönhetően, kilencre növelte a különbséget. A Pápa azonban nem hagyta azt tovább duzzadni, Varga kosaraival közeledtek, ám Szabó gondoskodott róla, hogy ne túlságosan (15. perc: 31:38). Varga mellé Erdei és Hódi is becsatlakozott, miközben a vendégektől továbbra is csak Szabó talált be, így már csak kettő volt közte. Jókor érkezett tehát Tóth két duplája, majd Dancsecs is elkezdett kosarakat szerezni. A félidő utolsó pontjait Szabó jegyezte, ráadásul hármat, így már kétszámjegyű volt a különbség (20. perc: 42:53).


Fotó: archív

A harmadik etap Németh kettesével kezdődött, majd több pontatlan dobás után Glatz talált be. Erre gyorsan Erdei válaszolt, majd Szabó és Varga következett. Tóth is hozzászólt a játékhoz, egymás után kétszer is, így a félideihez képest tovább nőtt a különbség. Koma és Németh azonban igyekezett versenyben tartani a Pápát és belátható távolságon belül maradni. Szabó kosarával viszont ismét tizenhárom volt közte (35. perc: 53:66). Sőt csapatkapitányunk elsüllyesztett egy hármast is, majd Horváth jött egy kettessel, így már közel húsz egység volt a piros-szürkék fórja. Hódi hiába szerzett egy duplát, nemsokkal később Dancsecs távolról volt eredményes. Hódi és Koma azonban gyorsan jegyzett öt pontot, így elkerülte a Pápa, hogy húsz legyen közte. Horváth és Tóth azonban nem hagyta annyiban is tovább folytatta a pontok termelését a Veszprém. A negyed utolsó kosara Erdei nevéhez fűződött végül (30. perc: 62:79).

Az utolsó tíz perc kezdetén Koma vezetésével keményen támadott a Pápa, és fel is jöttek tizenkét pontra, ám Szabó hármasa nem engedte közelebb őket. Tóth és Dancsecs pontjaira ugyancsak szükség volt, hiszen a hazai együttes mindent megtett, hogy mielőbb tíz pont alá jusson és legyen esélye egy jó hajrára. Ezt a lélektani határt sikerült is átlépniük Varga és Koma kosarai után (35. perc: 81:89). A Veszprém rövid pontcsendjét Tóth törte meg egy pontos középtávolival. Majd jött Glatz, és zsinórban szerzett négy pontjával ismét megnyugtatóvá tette a Veszprém előnyét (38. perc: 81:95). Koma és Németh még betalált, ám Szabó és Dancsecs is így tett. Összességében magabiztosan szerezte meg a két pontot a 2021-es esztendő utolsó meccsén a Veszprém (40. perc: 85:100).

Férfi kosárlabda, NB I/B piros csoport, alapszakasz, 13. forduló
Conoil Pápa KC – Veszprém Kosárlabda Klub 85:100 (24:28, 18:25, 20:26)
Pápa, Városi Sportcsarnok, játékvezetők: Gaál István Tamás, Nepp László Oszkár és Ntasis Lazaros

Pápa: Erdei 11/3, Hódi 9/3, Sonyák 4, Varga 21/9 Németh 18/3. Cserék: Horváth 3/3, Koma 19/3, Németh, Lintner. Edző: Dr. Vajda Balázs

Veszprém: Horváth 13/9, Dancsecs 21/15, Tóth 22, Szabó 34/18, Glatz 10. Cserék: Birkás. Edző: Naményi Márk