Nagy csatában, egy góllal alulmaradt a Veszprém

Hatalmasat küzdött a csapat, de ezúttal is egyetlen gól döntött a Gyöngyös javára.

Éles Józseffel a kispadon, Danyi Gábor segítővel a lelátón vágott neki a Gyöngyös elleni bajnokinak a Veszprém. A vendégeknél a vezetőedző, Konkoly Csaba, aki a nyártól épp a Fejér-B.Á.L. gárdáját veszi át, betegség miatt hiányzott.

Fantasztikusan kezdtek a hazaiak, 5-0-ra és 7-2-re is vezettek. A kezdeti kábulatból kezdtek magukhoz térni a Heves megyeiek és többször felzárkóztak két gólra (10-8). Széles és Szmetán góljaival 12-8-ra alakult az állás, aztán Varsandán szépített, majd öt percig egyik fél sem talált be. A 26. percben Hári lerohanás góljával lódultak meg újra a csapatok. A félidő hajrája azonban a gyöngyösieknek sikerült jobban, akik 13-12-re feljöttek.


Képgaléria a cikk végén

A térfélcsere után sokági fej, fej mellett haladtak a küzdő felek, a 40. perchez érve azonban először vette át a vezetést a Gyöngyös (18-19). Nagyon sokat hibázott, rontott a Veszprém, s az odaajándékozott labdákkal igyekezett élni a rivális, előbb 21-23-ra, majd 22-26-ra is elhúzott. Mindent megpróbált a házigazda, az 57. percben már csak egy volt közte (26-27), azonban újabb hibák tarkították a játékot, így végül a Veszprém nem tudta utolérni ellenfelét és egygólos vereséget szenvedett.

Éles József: - Ilyenkor a vesztes csapat edzője nagyon csalódott, érthetően én is az vagyok. Jól felkészült a csapat, azonban túl sok hibát követtünk el, amiket az ilyen kvalitású együttesek, mint a Gyöngyös, könyörtelenül kihasználnak. Sajnos az első félidő végén magunkra engedtük ellenfelünket, a szünet után négy góllal is elengedtük, onnan pedig már nem tudtunk visszajönni. Ha elöl pontosabban játszunk, akkor talán ma pontot tudunk szerezni.

Kiss Dániel: - Igazi hullámvasút volt ez a mai találkozó. A győzelmet annak köszönhetjük, hogy ma higgadtabban kézilabdáztunk ellenfelünknél. Sikerült a Veszprém gyors lerohanásait megakadályozni, és próbáltunk az idővel is játszani. Nagyon kellett nekünk ez a két pont.

Férfi kézilabda NB I, 18. forduló:
Fejér-B.Á.L. Veszprém–HE-DO B Braun Gyöngyös 28-29 (13-12)
Veszprém Aréna, 300 néző. Vezette: Hargitai, Markó

Veszprém: Borbély 1 – Szmetán P. 2, Széles 8, Fazekas G. 7, Vajda H. 1, Éles B. 6 (2), Hári 2
Csere: Miklós (kapus), Bugyáki, Tóth M., Somogyi, Tóth P. 1, Tóth J., Kurucz, Seregi
Vezetőedző: Éles József

Gyöngyös: Tomic – Markez 5 (1), Gábori 1, Gerdán, Hegedűs 6, Varsandán 4 (3), Duris 2
Csere: Merkovszki (kapus), Hamidovic 7, Mátyás, Ubornyák 2, Vasics 2, Jaros, Vilovszki
Vezetőedző: Kiss Dániel

Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 4/3

Képgaléria