Magabiztos győzelem Gyöngyösön

Magabiztos győzelmet aratott a Telekom Veszprém a Gyöngyös ellen a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Bár a találkozó első gólja Mitar Markez nevéhez fűződött, alapvetően már az első percektől kezdve inkább a Telekom Veszprém akarata érvényesült a pályán. Időnként a fáradtság jelei mutatkoztak a vendégeken – ami alig 48 órával a Vardar elleni meccset követően aligha meglepő −, a rendkívül lelkesen és lendületesen játszó hazaiak pedig csak nem hagyták lerázni magukat, így végül 15-19-nél vonulhattak pihenőre a csapatok.


Fotó: archív

A második félidőt egy 4-0-s rohammal indította a Telekom Veszprém, amely ezáltal némi levegőhöz jutott, de a Gyöngyös továbbra is harcolt, küzdött, nem hagyta elkényelmesedni a vendégeket. Momir Ilic együttesének védekezése ugyanakkor nagyon feljavult, így a hazaiak első akciógóljára egészen a 43. percig (!) kellett várni. A folytatásban felforrósodott ugyan a hangulat, Kentin Mahé számára például a 48. percben véget ért a mérkőzés, de a vendégek sikere nem forgott veszélyben, így a Telekom Veszprém végül két jól megérdemelt ponttal távozhatott Gyöngyösről (28-36).

HE-DO B. Braun Gyöngyös−Telekom Veszprém 28-36 (15-19)
Dr. Fejes András Sportcsarnok
Vezette: Sándor L., Szikszay

HE-DO B. Braun Gyöngyös: Tomic, Nagy B.– Vasic, Nkousa 1, Ubornyák 9 (2), Varsandán 2, Hegedűs M. 3, Gábori, Duris 5, Vilovski 1, Gerdán, Papp B. 2, Gyallai 1, Gráf, Markez 4
Vezetőedző: Kiss Dániel

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara– Yahia 7, Nenadic 3, Maqueda 3, Pergel, Nilsson 5, Ligetvári 3, Marguc 2, Strlek 4, Lukács P. 4 (1), Blagotinsek, Mahé 2, Ilic 1, Lékai 2, Sipos A.
Vezetőedző: Momir Ilic

Hétméteresek: 5/3, ill. 2/1
Kiállítások: 0, ill. 12 perc

Momir Ilic: − Gratulálok a csapatomnak, örülök, hogy komolyan vették a mérkőzést! Nehéz volt alig 48 órával a Vardar után ismét játszani, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz, Gyöngyösön sose könnyű. Ezzel együtt is elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel, és minden jót kívánok a Gyöngyösnek a folytatáshoz!

Ilic Zoran: − Gratulálok a Gyöngyösnek! Nem volt sok időnk pihenni, felkészülni a mérkőzsre, de szerencsére jó meccset játszottunk és nagy arányú győzelmet arattunk.

Rosta Miklós: − Gratulálok a közönségnek, fantasztikus hangulatot varázsoltak! A Veszprémnek külön gratulálok a szkopjei győzelemhez, és sok sikert kívánok nekik, külön öröm, hogy ma nem sérült meg senki. A gyöngyösi srácok is kitették a szívüket a pályára, különösen az utolsó öt percben, mikor már a fiatalok is lehetőséghez jutottak.

Ubornyák Dávid: − Gratulálok a Veszprémnek, nagyon nehéz lehet ilyen sűrűn játszani, rengeteget utazni! Jó meccset játszottunk, az első félidőben maximálisan végrehajtottuk, amit megbeszéltünk, aztán a második félidőben már elfáradtunk, kinyílt az olló. De nagyon örülök, hogy tízen belül maradtunk, és ki tudtuk szolgálni a közönséget.