Ljubljanában játszana a magyar női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott Ljubljanában játszhatja mérkőzéseit a novemberi Európa-bajnokságon, amennyiben kijut a tornára.

A 15. európai kontinenstornának Szlovénia, Montenegró és Észak-Macedónia ad otthont november 4. és 20. között. Az MTI érdeklődésére az európai szövetség (EHF) már január közepén megerősítette: elfogadta a magyar szövetség (MKSZ) kérését, hogy kijutása esetén a válogatott az országhoz legközelebbi helyszínen játszhasson, ami a szurkolók részvétele miatt is kedvező.

Az EHF hétfőn tette közzé, hogy a társházigazda szlovénok a celjei B csoportba, a magyarok pedig a ljubljanai A csoportba kerülnek majd.


MTI/Koszticsák Szilárd

A selejtezőben eddig négy fordulót rendeztek, Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttesének hat pontja van. A válogatott jövő csütörtökön Portugáliában lép pályára, majd jövő vasárnap Győrben a szlovákok ellen zárja a sorozatot. Az Európa-bajnokságra a csoportok első két helyezettje jut ki.

A kontinenstornán 16 csapat szerepel majd - a három házigazda mellett a címvédő Norvégia is tagja már a mezőnynek -, a csoportok sorsolását április 28-án 17 órától rendezik. Az észak-macedóniai mérkőzéseket Szkopjéban, a montenegrói találkozókat Podgoricán játsszák majd.