Képességfejlesztő játékok vására

December 3-án és 4-én a Varázsszőnyeg Fejlesztőközpontban a gyerekek fejlődése szempontjából rendkívül hasznos játékokat szerezhetünk be.

A József Attila u. 9. szám alatt, az Infornax udvarban található fejlesztőközpont pénteken 10:00-18:00, szombaton 9:00-12:00 között várja az érdeklődőket. Remek alkalom ez a vásár arra, hogy a gyerekeknek hasznos ajándékot vegyünk karácsonyra, vagy csak megismerkedjünk a legújabb képességfejlesztő és stratégiai játékokkal.

- A gyermekek optimális fejlődéséhez elengedhetetlenül fontosak a megfelelő, rendelkezésre álló játékeszközök. Minden életkori szakasznak megvannak a sajátos igényei, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk a játékok kiválasztásánál – hangsúlyozta Czabuláné Nagy Andrea, a fejlesztőközpont vezetője.

Mit nyújtanak a gyermekeknek a gondolkodást tanító fejlesztő-stratégiai játékok?

- Fejlődik a gyermek gondolkodása, így a megértés a saját tapasztalat útján mélyebb és tartósabb lesz.

- Miután saját munkájával jön rá a megoldásra, észrevétlenül fejlődik a kombinációs készsége, ami később a bonyolultabb feladatmegoldást is elősegíti.

Fejleszti a kreativitást, a képzelőerőt, a finommotorikus mozgást, a logikai készséget, a színfelismerő készséget, a szervezőkészséget, a térlátást, a modellalkotási képességet.

- Döntéshozó, feladat átlátó képessége fejlődik.

- Fejlődik a problémamegoldó és önellenőrző képessége (nem utolsó sorban a feladattudata is).

- Erősödik az önbizalma.

- Játékosan, szinte észrevétlenül erőfeszítés nélkül lépésről lépésre fejleszti a gyermek önmagát, ezáltal sikerélményhez jut. Fejleszti a figyelmet, az önbizalmat és kitartást.