Világkupa ezüstérmet szerzett Bécsi Nikolett

A Padányi TKD Veszprém versenyzője, Bécsi Nikolett a második helyen végzett erőtörésben a szlovéniai Koperben rendezett VIII. Taekwon-do világkupán.

Október 1. és 9. között zajló világversenyen több, mint ötven ország részvételével megrendezett közel kétezer versenyző küzdött az érmekért, egyéni és csapat számokban.

A magyarok között, felnőtt feketeöves kategóriában Niki mellett csak három budapesti női versenyző képviselte a magyar színeket a világkupán.


Bécsi Nikolett és edzője, Vajky László

Nikolett a nála már megszokott három versenyszámban indult. A szombati erőtörésben sikerült másod magával egy lengyel lánnyal a legtöbb deszkát egyszerre eltörnie, így a teljes mezőnyt maguk mögé utasítva egymás között újabb törésekkel dönthették el az arany és ezüstérem sorsát, ami most a lengyel versenyzőnek kedvezett, minimális különbséggel állhatott Nikolett a dobogó második fokára és vehette át a jól megérdemelt világkupa ezüstérmet. A bronzérmet a komoly erő és súly fölénnyel rendelkező amerikai Baltimore városból érkezett versenyző vehette át.

Nikolett legközelebb novemberben lép tatamira nemzetközi versenyen.