Zsinórban harmadszor nyertek NB I-es röplabdázóink

A VEHIR-VESC női röplabdacsapata 3:0-ás győzelmet aratott a Balatonfüred ellen az NBI szombati mérkőzésén.


Képgaléria a cikk végén

Magabiztosan kezdték a Balatonfüred elleni NB I-es bajnokit a VEHIR-VESC női röplabdázói. Sólyomvári Evelinék pillanatok alatt megléptek 4 ponttal, ez az előny viszont csak a szett közepéig tartott ki. Edon Ibrahimi időkérését követően azonban ismét összekapták magukat a hazaiak, akik végül simán nyerték a felvonást.

Debora Araújo ásznyitásainak is köszönhetően parádésan kezdte a veszprémi hölgykoszorú a második felvonást. 11-1-nél már közte tíz volt, ez a különbség pedig csak tovább nőtt a felek között. Pós Adriennék ellenállhatatlanul játszottak ezekben a percekben, aminek köszönhetően 25-6-ra húzták be a hazaiak a szettet.

A meccsben maradásért küzdött a Balatonfüred a folytatásban, ez pedig érezhető is volt a harmadik játszma elején. Hannah Thompson egyenlített 5-5-nél, majd Hajós Aliz is eredményes volt, így már a VESC-nél volt az előny. Ezt követően magasabb fokozatba kapcsoltak a vendéglátók, a Balaton-partiaknak pedig erre már nem volt válasza.

A VEHIR-VESC együttese végül 3:0-ás győzelmet könyvelhetett el, amivel a veszprémiek – ha átmenetileg is – feljöttek a tabella 3. helyére.

Edon Ibrahimi: Jól ismertük az ellenfelünket, hiszen a felkészülési időszakban már játszottunk velük. Alaposan felkészültünk a játékukból, de a legfontosabb az volt, hogy mi azt hozzuk, amire képesek vagyunk, Úgy érzem ebben nem volt hiba, a második szettben megmutattuk az igazi erőnket. Gratulálok a csapatomnak és természetesen az ellenfélnek is, nagyot küzdöttek ők is.

Női röplabda NB I 4. forduló
VEHIR-VESC - Szent Benedek RA 3:0 (19, 6, 17)
Veszprém, 150 néző. V.: Kiss, Szabó.

VESC: Pós 5, Araújo 15, Sólyomvári 9, Hajós 7, Dordzsceren 10, Thompson 6. Csere: Tóth, Bődi (liberók), Molnár-Pintér 1. Vezetőedző: Edon Ibrahimi.

SZBBRA: Szakály 5, Egri 3, Dimitric 4, Orosz 6, Sólyom 2, Schneider 3. Csere: Balogh, Darvasi (liberók), Mayefhoffer, Gergácz, Spándli, Lovács, Krakoczki, Tóth 2. Vezetőedző: Fésüs Irén

Képgaléria