Ezúttal a veszprémiek nyerték az idegek harcát

Ötszettes sikert aratott a Gödöllő otthonában a VEHIR-VESC női röplabdacsapata.

Az első gödöllői pont után hamar magához ragadta a vezetést a VEHIR-VESC együttese a szombati NB I-es bajnokin, de 9-9-nél ismét egyenlő volt az állás. Halla vezetésével kezdett meglépni a hazai együttes, a 4-5 pontos hátrány pedig soknak bizonyult a veszprémiek számára.

Jobban kezdte a második felvonást a GRC, de a vendégek időkérése, majd cseréi után elkezdett zárkózni a VESC. Mondhatni a legjobbkor, 20-19-nél átvették a vezetést Sólyomvári Evelinék, majd az izgalmasan alakuló hajrát követően Hannah Thompson zárta le a játszmát.


Fotó: archív

Felváltva vezettek a csapatok a harmadik szettben, de a kulcspillanatokban a veszprémiek voltak pontosabbak, így megérdemelten fordították meg a mérkőzés állását.

Gödöllői pontokkal indult a negyedik játékrész, de ez sem fogta meg a vendégeket, akik szép lassan átvették a vezetést. Débora Araújóék sorra szerezték a pontokat, közte négy is volt, de a vendéglátók szinte a semmiből visszakapaszkodtak. A veszprémieken az időkérések sem segítettek, a GRC pedig végül behúzta a szettet, így jöhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás.

A rövidített játszmában ugyanakkor már csak egy csapat volt a pályán. A VESC mindössze 5 pontot engedélyezett a Pest megyeieknek és végül megérdemelt sikert aratott.

Szokolikné Kalmár Judit: Nehéz heteken vannak túl a lányok, de rengeteget dolgoztunk ezért a győzelemért. Kicsit túl is akartuk, ezért lett 5 szettes a meccs. Végre sikerült az ötödik játszmában végig koncentrálni és irányítani a játékot. Megérdemelték a lányok a győzelmet, és mindenki hozzátette a tudását. Gratulálok a Csapatnak!

Gödöllői RC – VEHIR-VESC 2:3 (20, -22, -23, 17, -5)
Monor, 51 néző. Vezette: Barabás, Éri.

GRC: Hala 14, Nagy 7, Boros 4, Kökény 32, Borsos 11, Kovács 11. Csere: Maurer (liberó), Bútor, Máthé-Barabássy, Sorompó. Vezetőedző: Szalay Attila.

VESC: Pós, Araújo 18, Sólyomvári 11, Nagy 21, Horváth 7, Thompson 15. Csere: Tóth, Bődi (liberók), Deli 4, Szalczinger, Molnár-Pintér. Vezetőedző: Szokolikné Kalmár Judit. Másodedző: Fehér Tibor.