Kilencgólos győzelem Gyöngyösön

A Telekom Veszprém 38-29-re nyert a Gyöngyös otthonában a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

A találkozót a hazaiak kezdte jobban, gyorsan kétgólos előnyt harcolt ki Bíró Balázs tanítványai. Nem sokkal később Elísson első találatával azonban sikerült egyenlíteni (5. perc 3-3). Majd a vezetést is sikerült megszereznünk, miután Pechmalbec megszerezte harmadik gólját (9. perc 5-6). A játékrész felénél Elísson megszerezte saját maga ötödik találatát, amivel már négy gól volt az előnyünk (18. perc 7-11). Jött is a hazai időkérés, ami láthatóan nem segített a Gyöngyösön, hiszen pár támadással később már hat volt a differencia. Corrales több védést is bemutatott a kapuban, elöl pedig továbbra is jöttek a gólok, aminek köszönhetően tovább nőtt a különbség (25. perc 10-19). Elísson fantasztikus napot fogott ki, kilencedik góljával kialakította a 12-22-es félidei eredményt.


Fotó: archív

Csakúgy, mint az első, a második félidő eleje is a Gyöngyösnek sikerült jobban, két gyors góllal sikerült zárkózniuk (32. perc 14-22). Sokáig azonban nem örülhettek a hazai nézők, hiszen Pechmalbec gólja révén visszaállt a tízgólos különbség. A folytatásban sikerült ismét nyolc találatra zárkóznia a házigazdának. Az utolsó negyed órára Mikler Krisztián érkezett Corrales helyére, aki egyből védéssel mutatkozott be. Ezt követően állandósulni látszódott a 8-9 gólos különbség (51. perc 25-33). A hajrára fordulva a mérkőzés lényegi része már eldőlt, csak a differencia volt a kérdés. Végül magabiztos, kilencgólos győzelmet arattunk Gyöngyösön, amivel továbbra is hibátlanok vagyunk a K&H Ligában.

Bíró Balázs: Szeretnék gratulálni a Veszprémnek a győzelemhez. Nagyon jó csapat, ezt megmutatták az első félidőben. Kaptunk egy kis bemutatót arról, hogy milyen az iram a Bajnokok Ligájában. Sokat lehet ebből a mérkőzésből tanulni. A Veszprém 15 percenként sor tudott cserélni és mindig minőségi játékosok voltak a pályán. Az első 10 percben jól tartottuk magunk, míg a másodikban kézilabdáztunk egy jót. Remélem, hogy egy-két embert leszámítva mindenki bevethető lesz a következő meccsen.

Momir Ilic: Szeretnék gratulálni a játékosaimnak a győzelemhez. Mind a két gyöngyösi meccsel elégedett vagyok. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, sokat futottunk, védekezésben pedig agresszívak voltunk. A második játékrészben más volt a hozzáállásunk. Holnap már edzésünk van, hiszen fontos mérkőzésre készülünk. A Gyöngyösnek sok sikert kívánok a folytatásban.

Martin Potisk: A Veszprém ellen mindig nehéz játszani. Az első félidőben nagyon jól kézilabdáztak, komoly tempót diktáltak. Sok sikert kívánok nekik.

Ligetvári Patrik: Az első félidőben jól játszottunk, fegyelmezettek voltunk. A második játékrészben többet hibáztunk. Kipróbáltunk más felállásokat is. Holnaptól a Szeged ellen készülünk. A Gyöngyösnek minden jót kívánok.

HE-DO B BRAUN Gyöngyös – Telekom Veszprém 29:38 (12:22)

HE-DO B BRAUN Gyöngyös: Tomic, Bartucz – Nkousa, Potisk 3, Mátyás 2, Varsandán 9, Gábori 3, Lakosy 1, Schmid, Gerdán, Schäffer 3, Gyallai, Hamidovic 3, Gráf 2, Jóga 2, Menyhárt 1

Telekom Veszprém: Corrales, Mikler – Nilsson 3, Elísson 9, Ligetvári 4, Marguc 4, Lauge 1, Strlek 3, Lukács 2, Remili 3, Mahé 2, ElDeraa, Ilic, Pechmalbec 6, Vailupau 1, Sipos

Kiállítások: 4 perc ill. 12 perc
Hétméteresek: 6/4 ill. 1/1