Magabiztos győzelem a Komló ellen

A Bajnokok Ligája-elődöntő csütörtöki visszavágójára készülő Telekom Veszprém hazai pályán 39-32-re nyert a Komló ellen.

Az első támadást az Építők vezette, de Elísson mellé lőtt. A mérkőzés elején a hazai gólokra rendre válaszolt a Komló (7. perc 4-4). Egyik oldalon sem volt védés, így 10 perc játék után 7-7-re álltak a felek. A Veszprém többször játszott emberelőnyben és 2 gólos előnyre tett szert. A félidő közepéhez érve Mahé hagyta ki a büntetőjét és a Komló időt kért (12-10). Vailupau sorozatban lőtte a gólokat és a Veszprém 4 góllal elhúzott, de a Komló két gyors góllal megint közelebb jött. A Komló még az első félidőben kikérte a második időkérését 4 gólos hátrányban (19-15). A Veszprém több ziccert kihagyott a félidő hajrájában, így a szünetre 3 gólos előnnyel mehetett.


Képglaéria a cikk végén

A második félidő Nilsson góljával és egy vendég kétperces büntetéssel indult, ami után két üres kapus gólt lőtt a Veszprém. Az Építők sorozatban lőtte a gólokat és a 40. percre 8 góllal ellépett ellenfelétől (28-20). A két hazai szélső Vailupau és Elísson sok gólt szerzett, szélről és gyors indítások után is. A 400. veszprémi mérkőzését játszó Nilsson is szórta a gólokat, a félidő felénél 7 gólnál járt már. A hazaiak nem tudták nagyon leszakítani a Komlót, akik sok gólt szereztek. Nilsson a büntetőket is magabiztosan lőtte és 10 gólnál járt már. Az utolsó 5 percre 8 gólos hazai előnnyel vágtak neki a csapatok, amiből végül 1 gólt tudott csökkenteni a vendég alakulat.

Edzői nyilatkozatok

Gulyás Péter: A 32 kapott góllal természetesen nem vagyunk elégedettek. Ma, aki kevesebb játékpercet kapott az utóbbi időben, most lehetőséget kapott. Próbálunk a Kielcére fókuszálni, szeretnénk ezt a meccset megtenni.

Marosán György: Először is gratulálok a Veszprém csapatának, azt gondolom, hogy nem mi voltunk a csapat fókuszában. Próbáltuk ezt kihasználni, ezzel élni, mi is egy edzésnek használtuk fel. Jövő héten fontos mérkőzésünk lesz. Remélem mi is hasznára voltunk a Veszprém felkészülésének. Dolgozunk tovább és sok siker kívánunk az Építőknek!

Pályán belülről

Takács Bence: Amit elterveztünk sikerült megvalósítani. Jövő héten fontos meccs vár ránk, nekünk az a legfontosabb, hogy ott begyűjtsük a két pontot.

Lukács Péter: A Komló jól játszott, megérdemlik a gratulációt. A második félidőben sikerült csak nagyobb előnyt kiépíteni. Ma azok a játékosok játszottak végig, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak, úgy gondolom sikerült élnünk a lehetőséggel.

Telekom Veszprém – Sport36-Komló 39:32 (20:17)

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Nilsson 10, Elísson 8, Marguc, Lauge, Strlek, Lukács 4, Remili, Mahé 4, ElDeraa, Ilic 3, Pechmalbec 3, Vailupau 7, Sipos

Sport36-Komló: Granic, Pásztor, Szilágyi – Zobec 3, Vaskó, Szöllősi, Grünfelder 3, Urbán 2, Sunajko 3, Jerkovic 3, Takács 7, Csányi 1, Szuharev 5, Vranac 2, Hoffmann 2, Vekic 1

Kiállítások: 8 perc ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4 ill. 3/2

Képgaléria