Öt góllal nyert a Veszprém a Budakalász otthonában

A Telekom Veszprém 34–29-re legyőzte a Budakalászt a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Az első támadást az Építők kezdte, az első gólt pedig Nedim Remili szerezte a 2. percben. A kezdősorral indítottuk a találkozót, Marguc, Remili, ElDeraa, Lauge és Strlek, támadásban Sipost cseréltük Nilssonra. 5 perc játékidő után az eredmény 1-4 volt. A védekezésünk egyre stabilabb lett ebben a periódusban, Cupara bemutatott pár védést, a 11. percben az állás 4-9 volt. A félidő közepén Mikita Vailupau, Bjarki Már Elísson, Ilic Zorán és Lukács Péter lépett a pályára, a 24. percre 10-16 volt az állás. A Lukács Péter elleni szabálytalanságért a hazaiak 99-ese kapott piros lapot, majd a játékvezető 2X2 perces kiállítást is kiosztott Tyiskov Mihálynak reklamálásért. Momir Ilic pedig időt kért. A félidő végén a Budakalász megpróbálkozott a 7 a 6 elleni játékkal, amivel sikerült közelebb kerülnie, a félidő végére, az eredmény: 14-18.


Fotó: archív

A második félidőt a CYEB-Budakalász kezdte, gólra is váltva az első akciót, 15-18. A félidő első veszprémi gólját Lukács Péter szerezte. A 38. percben az állás 16-21 volt. A 43. percben 19-23-nál Csoknyai István, a hazaiak vezetőedzője kért időt és a csapata jól is tartotta magát ebben az időszakban. 23 perc után 27-30-at mutatott az eredményjelző. A félidő közepén Momir Ilic cserélt, újra a pályára lépett Rasmus Lauge, Nedim Remili és Kentin Mahé. A kapuban is cseréltünk, Rodrigo Corrales lépett a pályára. Mindkét csapat részéről sok energia ment el a játékvezető ítéletek lereagálására a második félidőben. A vége 29-34 lett.

Edzői értékelések

Csoknyai István: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Tudtuk, hogy a Veszprém egy komoly Bl-negyeddöntő után érkezik hozzánk, edzés és felkészülés nélkül, így megpróbáltuk ezt kihasználni. Küzdöttünk, hajtottunk, a végén talán esélyünk is volt egy szorosabb eredményre vagy pontra. Három fontos mérkőzésünk van még a szezonban, erre készülünk.

Momir Ilic: Szeretnék gratulálni mindkét csapatnak, Csoknyai István együttese keményen küzdött ma. Egy komoly Bl-párharc után érkeztünk ide, csalódottan természetesen, hiszen a játékosaimnak az álma a Final4 volt. Megyünk tovább, a magyar bajnokság megnyerése a fő célunk most. Erről a meccsről annyit, megpróbáltam néhány új dolgot, pihentettünk néhány játékost. Most ez így alakult.

Pályán belülről

Kovács Dominik: Végigküzdöttük a mai találkozót, megtettünk mindent. Most három fontos mérkőzés jön, szeretnénk nyerni a Gyöngyös ellen. Ez a fő célunk.

Lukács Péter: Gratulálok a Budakalásznak, a mérkőzés vége felé ki tudtunk alakítani egy megnyugtató előnyt, persze szorosabb is lehetett volna. A Kielce elleni mérkőzések után ez most nehéz volt. Most számunkra természetesen a magyar bajnokság a legfontosabb.

CYEB-Budakalász - Telekom Veszprém 29-34: (14:18)

CYEB-Budakalász: Váczi, Gjorgjeski – Kovács 6, Tyiskov 2, Tóth, Koncz 3, Fórizs 2, Mikhalin 2, Vrhovina, Kiss 4, Varjú 2, Juric-Grgic 2, Sinkovits 4, Berényi 2, Maracskó, Dávid.

Telekom Veszprém: Corrales, Cupara – Nilsson 10, Elísson 3, Marguc 1, Lauge, Strlek 1, Lukács 1, Remili 8, Mahé 1, ElDeraa 4, Ilic 2, Pechmalbec, Vailupau 3, Sipos.

Kiállítások: 12 perc ill. 10 perc
Hétméteresek: 2/2 ill. 3/3