Nagy átalakulás után várja a rajtot a két esélyes

Mindkét nagy esélyes, a címvédő Telekom Veszprém és az OTP Bank-Pick Szeged is nagy átalakulás után várja a férfi kézilabda NB I szombati rajtját.

A bakonyiak alapemberei közül Vladimir Cupara, Ilic Zoran, Sipos Adrián, Rasmus Lauge Schmidt és Manuel Strlek is távozott, érkezett viszont a spanyol kapus Ignacio Biosca García, az orosz balátlövő Szergej Koszorotov, a spanyol irányító Agustín Casado Marcelo, a francia balszélső Hugo Descat, a francia beálló Ludovic Fabregas, a svéd jobbátlövő Lukas Sandell, valamint a kapus Nagy Benedek.

Gulyás Péter másodedző az MTI-nek elmondta, a keret fizikális állapotban 10-15 százalékot javult az egy évvel ezelőttihez képest, de szerinte időbe telik, mire a sok jó játékost igazi csapattá "gyúrják". Hozzátette, a vezetőség a bajnoki cím megvédését várja el az együttestől.

A felkészülési időszakban a Tatabányát 31-29-re, a horvát RK Nexét 32-27-re, a portugál SL Benficát 37-23-ra, a szintén portugál FC Portót 34-31-re győzték le edzőmérkőzésen, a BL-ezüstérmes lengyel Kielcével pedig 26-26-os döntetlent játszottak.

A Szegedtől távozott Bogdan Radivojevic, Rosta Miklós, Alexander Blonz, Mirko Alilovic és Kent Robin Tönnesen, de a legnagyobb változás, hogy tíz év után már nem Juan Carlos Pastor a vezetőedző és Marko Krivokapic a segítője, hanem egy szezon erejéig Kárpáti Krisztián és Vladan Jordovic irányítja a csapatot. A játékoskeretbe érkezett a kapus Nagy Martin, a jobbszélső Szilágyi Benjámin, a lengyel jobbátlövő Szymon Dzialakiewicz, a spanyol beálló Carlos Molina, az orosz beálló Gleb Kalaras, a horvát balszélső Marin Jelinic, illetve a norvég kapus Emil Kheri Imsgard.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A Tisza-partiak a szlovén Gorenje Velenjét 34-27-re, a francia Chambéry Savoie csapatát 30-26-ra, az ugyancsak francia HBC Nantes-ot 32-30-ra, a szerb Partizan Beogradot 38-29-re verték.

Kiss Bence, a Pick Kézilabda Zrt. cégvezetője leszögezte, szeretnék visszahódítani a bajnoki címet. Bár az erőviszonyok alapján a Veszprém címvédésére mutatkozik nagyobb esély, de a nagy változások miatt egyelőre nehéz megjósolni, pontosan mi várható a két csapattól a következő szezonban.

A dobogó harmadik fokára a Tatabánya, a Balatonfüred és a Ferencváros pályázik a legjobb eséllyel, a Tatabánya helyzetét némileg nehezítheti, hogy bronzérmesként ismét csoportkörös lesz az Európa-ligában, vagyis utazások és kupameccsek várnak rá.

Az élvonal új idényének első meccsén a Veszprém szombaton 18 órától a Gyöngyöst látja vendégül. A Szeged-Veszprém rangadóra november 11-én kerül sor, a bakonyi városban pedig április 20-án találkoznak a csapatok. A németországi Európa-bajnokság miatt december 9-től február 2-ig, az olimpiai selejtezőtorna miatt pedig március 2-től 23-ig szünetel a bajnokság. Az alapszakasz utolsó mérkőzéseit május 19-én játsszák, a döntőre május 20. és június 2. között kerül sor.

A férfi NB I mezőnye: CYEB-Budakalász, Csurgói KK, Dabas KC, FTC-Green Collect, Balatonfüredi KSE, HE-DO B.Braun Gyöngyös, QHB-Eger (újonc), Sport36-Komló, HSA NEKA, OTP Bank-Pick Szeged, PLER-Budapest (újonc), MOL Tatabánya KC, Telekom Veszprém (címvédő), Fejér B.Á.L.-Veszprém