A címvédő Magdeburg otthonában győzött a Veszprém

A Veszprém 33-28-ra nyert a címvédő német SC Magdeburg otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, csütörtökön.

A vendégek keretéből Bjarki Már Elísson és Nagy Benedek hiányzott, a hazaiaknál Gisli Kristjansson és Lucas Meister nem játszott.

Remekül játszott a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő Veszprém az egész első félidőben, a Magdeburg csak 3-2-nél és 4-3-nál tudott vezetni, és bár Michael Damgaard, illetve Tim Hornke góljaival a folytatásban is jól tartotta magát, a 22. percben már három találattal jobban állt a vendégcsapat, amely elsősorban támadásban remekelt. Nagy volt az iram, folyamatos játék jellemezte az első félidőt, ami 21-18-as veszprémi vezetésnél ért véget.


Fotó: ehfcl.eurohandball.com

A németek a második felvonás elején mínusz négyről felzárkóztak 22-21-re, ekkor azonban ismét lendületbe került a vendégcsapat, és a mérkőzés háromnegyedénél már hattal vezetett. A játék képe nem változott jelentősen, a Magdeburg nem tudott eléggé keményen, hatékonyan védekezni, amit ellenfele nagyszerűen használt ki. A házigazdák igyekeztek felzárkózni, de nem jártak sikerrel, így a Veszprém meglepetésre nagyon magabiztosan, imponáló támadójátékkal győzött.

Ludovic Fabregas hat, Gasper Marguc, Nedim Remili és Agustín Casado öt-öt góllal, Rodrigo Corrales kettő, Ignacio Biosca García hat védéssel járult hozzá a sikerhez. A németeknél Michael Damgaard hatszor, Felix Claar és Ómar Ingi Magnusson öt-öt alkalommal talált be.

A két csapat kilencedik egymás elleni tétmérkőzésén négy német siker és egy döntetlen mellett ötödször győzött a Veszprém.

A bakonyiak egy hét múlva a francia Montpellier-t fogadják, a Szeged pedig ugyanazon a napon a német bajnok THW Kiel vendége lesz a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
SC Magdeburg (német)-Telekom Veszprém 28-33 (18-21)
lövések/gólok: 40/28, illetve 46/33
gólok hétméteresből: 6/5, illetve 4/2
kiállítások: 4, illetve 6 perc