Tatabányán győzött a címvédő Veszprém

A címvédő Telekom Veszprém 31-24-re nyert a Tatabánya vendégeként a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

A találkozó első gólját a hazaiak szerezték Rodriguez révén, amire a másik oldalon ElDeraa válaszolt, majd Marguc jóvoltából már a vezetést is megszereztük (4. perc 1-2). A folytatásban felváltva estek a találatok és állandósulni látszódott az 1-2 gólos előnyünk. Egészen a játékrész feléig, amikor előbb Ugalde egyenlített, majd a vezetést is átvette Tombor Csaba csapata (15. perc 7-5). Sokáig azonban nem örülhettek a hazaiak, hiszen Remili és Mahé góljaival gyorsan döntetlenre módosítottuk az állást. Pechmalbec első találatával ismét magunkhoz ragadtuk az előnyt, majd Marguc büntetője után újfent kettővel vezettünk (21. perc 8-10). Jött is az időkérés a Tatabányától, ami után Ancsin a kapu mellé lőtt, mi pedig újabb hétméterest harcoltunk ki és Marguc ezúttal sem hibázott, így először vezettünk három találattal a meccs során. A szünetig további egy gólt hozzátettünk a differenciához, így 17-13-as előnyből vártuk a folytatást.


Fotó: Peka Roland/handballveszprem.hu

A második félidőt csapatunk kezdte jobban és ElDeraa és Casado góljaival sikerült hattal meglépnünk (33. perc 13-19). Ezt követően felváltva potyogtak a találatok, így a különbség nem változott. Ugalde második gólja után azonban sikerült négyre zárkóznia a házigazdának (38. perc 17-21). Corrales védései után viszont gyorsan visszaállítottuk hatgólos előnyünket. A játékrész feléhez érve Remili góljával már nyolc találattal vezettünk. A hajrára fordulva Pechmalbec is megszerezte saját maga negyedik gólját, amivel már kilenc találat volt a különbség a két együttes között (53.perc 21-30). Végül magabiztosan sikert arattunk harmadik bajnoki mérkőzésünkön is. MOL Tatabánya KC – Telekom Veszprém 24-31.

Edzői nyilatkozatok

Tombor Csaba: Először is gratulálok a Veszprémnek, hiszen kiválóan játszottak ma. Feszes volt a védekezésük és amivel készültünk, azt nem tudtok sajnos megvalósítani. Sok könnyű találatot kaptunk és a felállt fal elleni védekezésünk sem volt az igazi. Sokszer cserben hagytuk a kapusaink, akik egyébként jól védtek ma. Ennél sokkal jobban tudunk kézilabdázni. Talán a hit hiányzott ma. Mennünk kell tovább és csiszolnunk kell a játékunkat.

Momir Ilic: Örülök neki, hogy meg tudtuk nyerni ezt a rangadót. Tatabányán mindig nagyon nehéz játszani, ezt az elmúlt két évben is megtapasztaltuk. Az első játékrész kemény volt, a másodikban viszont jobban játszottunk. Sok könnyű gólt szereztünk, ami el is döntötte a mérkőzést. Mindig van valami hiba a játékunkban, most sem voltam elégedett az utolsó tíz percben nyújtott teljesítményünkkel, egy mérkőzés 60 percig tart. Minden jót kívánok a Tatabányának a jövőben.

A pályán belülről

Juhász Ádám: Küzdöttünk becsülettel, de amire készültünk, azt nem tudtuk megvalósítani. Készültünk a Veszprém gyenge pontjaira is, de ma nem volt nekik. Sok könnyű gólt kaptunk. Ha kiléptünk rájuk, akkor a beállót játszották meg. Születhetett volna jobb eredmény is, de sajnos reális, hogy ennyivel jobb nálunk a Veszprém.

Dragan Pechmalbec: A Tatabánya évről évre erősebb csapat, így természetesen örülünk a győzelemnek. Egy jó teszt volt ez számunkra a Bajnokok Ligája előtt. Jól játszottunk, de ennél tudunk jobban is. Azért utazunk Magdeburgba, hogy elhozzuk a két pontot.

MOL Tatabánya KC – Telekom Veszprém 24:31 (13:17)

MOL Tatabánya KC: Székely, Bartucz – Maras 3, Juhász 3, Obradovic, Yadegari, Eklemovic, Ugalde 2, Pergel 1, Győri 2, Vilovski 1, Rodriguez 4, Ancsin 3, Jamali 3, Enomoto 1, Vajda 1

Telekom Veszprém: Corrales, Nagy – Omar 1, Descat 1, Sandell, Ligetvári, Marguc 4, Remili 3, Mahé 1, ElDeraa 4, Pechmalbec 4, Vailupau 4, Casado 4, Fabregas 3, Kosorotov 2

Kiállítások: 6 perc ill. 0 perc
Hétméteresek: 3/1 ill. 4/3