Pontatlan szezonkezdés

Ötgólos vereséget szenvedett Dabason a Fejér B.Á.L. Veszprém a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Rögtön egy bravúros védéssel kezdett Mojsilov, aki Zdolik lövését hárította, majd Draskovics találatát követően mi szereztük a meccs első gólját. Az 5. percben Pintér Benedek irányítónk pályafutásának első NB I-es góljával már eggyel vezettünk 5. perc (2-3). Kiegyenlítetten zajlott tovább a mérkőzés, gólra-gól volt a válasz, nagyobb előnyt egyik csapat sem tudott magának kovácsolni 19. perc (11-10). Ekkor Pintért kiállították, de Szuharev hátrányból még egyenlíteni tudott, majd őt is kiküldték pihenni a bírók. Ekkor vezetett először két góllal a Dabas 22. perc (13-11). Éles József rögtön időt is kért. Nourelden Khaled előbb büntetőt értékesitett, majd akcióból is betalált. Mojsilov is bravúrokat mutatott be, és ahogy kezdődött, az ő védésével zárult az első felvonás. 30. perc (17-14).


Fotó: Cseh Péter/Fejér-B.Á.L. Veszprém

Egy dabasi gólt két Draskovics találat követett, így indult a második félidő. Kezdtek a hibák sajnos megmutakozni, három eladott labdánk mellett, rontott lövésünk is volt. A 37. percre öt gólos lett a hazaik előnye (21-16). Összekaptuk magunkat, Szuharev kétszer is eredményes volt és Pintér is betalált újra, némileg csökkentve ezzel a hátrányunkat. 29 perc (22-19). Azonban nem sikerült támadásainkat pontosítani, helyzeteink kimaradtak, hatra nőtt a hátrányunk 49. perc (27-21). Újabb időt kért vezetőedzőnk. Ezután Khaled büntetőből talált be, és a poszton őt váltó Hári, Djukic és Pintér góljaival gyorsan lefeleztük a Pest vármegyei csapat előnyét 55. perc (29-26). Az utolsó öt percben Hári Levente balszélsőnk négyszer, az ellenfélnél 13 gólig jutó Zdolik kétszer volt eredményes. Ezt az időszakot bár mi nyertünk, a magabiztos vezetés okán, a győzelemért járó két pontot az ellenfél zsebelhette be. 60. perc (34-29).

Szuharev Lev: Úgy gondolom, hogy talán kicsit enerváltabban mentünk bele a meccsbe, és sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, ami ilyenkor sajnos nagyon sokat számít. Szerintem a küzdés teljesen rendben volt. Végig harcoltunk a meccsen, amit tovább kell vinnünk a szezonban.

K&H Liga, 1. forduló, Dabas KC – Fejér-B.Á.L. Veszprém 34-29 (17-14)
Játékvezetők: Kiu Gábor, Kiu Tamás

Dabas KC: Nagy T. (K) 3/12, Pallag P. (K) 5/25, Garajszki G. 1, Bognár N. 3, Fekete B. 4, Kádár G., Laurinyecz B. 1, Havas P, Szőllősi S., Török Á. 6, Koller T. 3, Szeverényi B., Katona A. 1, Ács T. 2, Hunyadi D., Zdolik B. 13
Vezetőedző: Tomori Győző

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Balogh T. (K) 4/16, Mosilov M. 6/27, Nourelden K. 5, Grünfelder P., Szmetán P. 2, Hári L. 5, Preszter Á., Hornyák B., Pintér B. 3, Szuharev L. 7, Szrnka L., Bugyáki D. 1, Vetési B., Djukic B. 3, Draskovics G. 3
Vezetőedző: Éles József

Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4
Kiállítások: 10 perc, ill. 8 perc